nieuws

Op avontuur naar de woeste zee lees meer

60
Navarone opnieuw naar Ulft tijdens nieuwe clubtour
21.09.2022

Het is een paar dagen na Pinkpop als we Merijn van Haren spreken. De zanger van Navarone is samen met gitarist Roman Huijbreghs onderweg naar Zutphen om de laatste vocalen in te zingen voor het nieuwe album. Drukke tijden dus voor de band. Maar dat is ook precies waar de muzikanten naar hebben gesnakt.

“Ons nieuwe album is min of meer een coronaplaat geworden,”, zegt Merijn van Haren over het vijfde studioalbum van de band sinds de oprichting in 2008. “Qua sound worden er weer vele muzikale paden bewandeld,  zoals de mensen van ons gewend zijn. Heel divers, met dit keer wat meer piano-invloeden.” De nieuwe plaat is geproduceerd door Gordon Groothedde in Zutphen. Het is de eerste samenwerking tussen de muziekproducer en Navarone. De eerste twee platen werden opgenomen in de studio van Moon Music en de derde en vierde in de Sandlane Recording Facilities. Het tekent de drang naar nieuwe paden die Van Haren en zijn mannen graag nemen.

Pinkpop

Een andere primeur beleefde Navarone in juni, toen de formatie mocht optreden op Pinkpop. “Dat was zo gaaf!”, geniet Merijn na. “Pinkpop stond al langer op ons verlanglijstje en het was super om mee te maken. Ondanks het feit dat we op zondag aan het begin van de middag geprogrammeerd stonden in een bloedhete tent, deed iedereen mee. Een intense sfeer gaf dat.” Het optreden op Pinkpop kan toegevoegd worden aan een toch al rijke cv, waarop onder meer ook festivals prijken als Eurosonic Noorderslag, Paaspop, Westerpop, Appelpop, Zwarte Cross en het Hongaarse Sziget. Daarnaast verscheen Navarone in De Wereld Draait Door en maakte de band in 2018 indruk tijdens The Voice of Holland.

DRU poppodium

Met evenveel plezier touren de mannen van Navarone (naast Merijn van Haren zijn dat drummer Robin Assen, gitarist Kees Lewiszong, gitarist Roman Huijbreghs en basgitarist Bram Versteeg) langs de clubs. Het poppodium van de DRU is een vertrouwd adres voor de Nijmeegse band. “Naast dat het een prachtige locatie is met een supergoed klinkende zaal, worden we er altijd uiterst vriendelijk en gastvrij ontvangen. Dus het is een plek waar we graag spelen,” stelt Roman. Merijn: “Het is een fijne plek, elke keer is het gezellig, van de ontvangst tot aan het optreden. Bovendien vind ik het Industriepark een prachtig voorbeeld van een geslaagde renovatie van een oud fabrieksterrein. We hebben al een paar keer opgetreden en komen altijd graag naar Ulft.”

Kaarten voor 15 oktober koop je hier.

Op de foto: Navarone met in het midden leadzanger Merijn van Haren. Foto’s: Bibian Bingen

Dit artikel komt uit het DRU popmagazine, dat begin september huis-aan-huis is verspreid in Oude IJsselstreek en Montferland. De online versie van het magazine lees je via deze link.