nieuws

Spektakel gegarandeerd tijdens KeyboardXperience lees meer

60
Nieuw jaarprogramma Galerie bij de Boeken
02.01.2019

Het nieuwe jaarprogramma van de Galerie bij de Boeken in de DRU Industriepark wordt geopend met werk van Els Fleer uit Amsterdam (3 januari tot 13 februari 2019).  Haar abstracte schilderijen vallen door een veelvuldig en een doordringend kleurgebruik op. Haar penseelvoering zorgt voor de suggestie van beweging. De schilderijen getuigen van spontaniteit. 

Op donderdag 17 februari is de vernissage (feestelijke opening) van de tentoonstelling ‘Kunst maakt hongerig’. Deze wordt aangeboden door de ‘Verein Düsseldorfer Künstlerinnen e.V.’  Er is dan volop gelegenheid om met de exposanten in gesprek te gaan. De expositie is tot 25 maart te zien. Aanleiding is de uitgave van een kookboek met lievelingsrecepten van de leden van de Duitse kunstvereniging. Grand café Het Schaftlokaal stelt een speciaal menu samen en de bibliotheek presenteert kookboeken.  De exposanten zijn Angela Hiß (beelden en tekeningen), Brigitte van Laar (schilderijen, tekeningen en objecten), Renate Linnemeier (grafiek en schilderijen), Sabine Tusche (schilderijen en installaties) en verder Helga Weidenmüller (objecten en installaties).

 

Van 1 april tot 12 mei exposeert Karin Boers uit Wijk bij Duurstede in de galerie. Landschappen staan centraal bij het werk van Karin. Er gaat een ruimtelijke werking van haar voorstellingen uit. Haar sfeervolle werken ademen rust uit en in haar landschappen ontbreekt de mens. De vlaktes worden afgewisseld met wolkenpartijen.

 

Van 20 mei tot 30 juni is de expositie ‘De Finnen komen!’ te bezichtigen. Het project komt tot stand in samenwerking met Huntenkunst. Het landenproject is vanaf 1999 een vast item geworden. Er nemen acht Finse kunstenaars met verschillende technieken deel.

 

Van 8 juli tot 1 september is het werk van Sieglinde Weindl uit Passau te zien (grafiek, schilderijen en foto’s). Zij bewerkt haar werk met bijenwas. Er ontstaat een dromerige en ingetogen sfeer. De voorstellingen komen vaag door de waslaag heen. Ze blijven echter herkenbaar.

 

Van 9 september tot 20 oktober exposeert Ljube Stille uit Keulen (beelden en schilderijen). Zij zegt zelf dat haar werk over de ‘kleine lui’ gaat. Op treffende wijze zet zij in haar werk mensen neer. Haar mensen kom je dagelijks op straat tegen. Verschillende typen passeren de revue. De attributen - die haar personen dragen - staan bijna symbolisch voor de door haar neergezette personen.

 

Van 28 oktober tot 8 december is Sabine Wolters (Geldern) met schilderijen en werken in gemengde techniek. De werken zijn abstract. Lijnen lopen vloeiend uit om vervolgens zich te verdichten. Het zijn gevoelige abstracties.

 

Het jaar wordt afgesloten met werken van kunstenaars uit de gemeente Oude IJsselstreek (16 december tot 2 februari 2020). De expositie draagt de titel: ‘Regionale kunstenaars uit de Kunst’. Er zijn diverse technieken te zien van de volgende exposanten: Maarten Becks (tekeningen), Leon Dekker (objecten), Ingrid Nijenhuis (schilderijen), Peter van Tuijl (foto’s), Frans Venhorst (installaties) en Thea Zweerus (schilderijen).