nieuws

Raad van Toezicht van stichting DRU Industriepark vervangt bestuursmodel lees meer

60
DRU Inspiratiepunt kent vliegende start
27.10.2020

Op 2 juli opende op het DRU Industriepark het derde VVV Inspiratiepunt van de Achterhoek, omgedoopt tot DRU Inspiratiepunt. Hier kunnen inwoners en toeristen op een visuele manier inspiratie opdoen over het DRU Industriepark, Oude IJsselstreek en de Achterhoek.

“Gedurende de zomer hebben we veel bezoekers getrokken, veel meer dan de balie normaal trok”, weet Laurence van de Meeberg. “Je kunt het DRU Inspiratiepunt ook niet over het hoofd zijn door de centrale plek op het industriepark. Het was vooral in de zomer een echte kruisbestuiving: zowel toeristen weten ons wisten te vinden, maar ook inwoners uit de streek.”

Het nieuwe Inspiratiepunt is gevestigd in het Loongebouw op het DRU Industriepark.
Bezoekers krijgen op een interactieve manier een voorproefje van het DRU Industriepark, de gemeente Oude IJsselstreek en de omgeving. Bij de inrichting is de industriële stijl van de DRU vertaald in een ontwerp door het gebruik van robuust eikenhout en staal.

Bij binnenkomst krijg je een overzicht van het DRU Industriepark. Met hendels kun je per gebouw op het park via projecties een indruk krijgen van de situatie toen en nu. In een andere ruimte vind je een grote stalen wand met vitrines. Hierin zijn objecten te zien van CIVON en een wisseltentoonstelling. Op touchscreens kun je meer informatie vinden over heden, verleden en toekomst van het DRU Industriepark.

 

Inspiratie over de omgeving
Naast de vertrouwde routes, brochures en souvenirs is er heel veel nieuws te vinden. Zo is er een ontmoetingstafel gemaakt, waarin een touchscreen is verwerkt met inspiratie over de Achterhoek en de Oude IJsselstreek.
Bij het onderdeel ‘Zevenmijlslaarzen’ kun je met grote stappen door de omgeving. Door op bepaalde plaatsen op een kaart van de omgeving te stappen, krijg je via projectie een indruk van de bezienswaardigheden in de omgeving.
Niet alleen de toerist is de doelgroep, maar ook inwoners van Oude IJsselstreek en omringende gemeenten zijn welkom. “Je zult verbaasd zijn wat je nog allemaal aan bijzonders kunt ontdekken in je eigen regio”, zei wethouder Janine Kock tijdens de opening.

 

Achterhoek mondkapjes
De productlijn met het logo van de Achterhoek vindt ook gretig aftrek. “We hebben een winkel met leuke cadeaus. De ouderwetse ansichtkaarten zijn nog steeds geliefd, maar ook hebben we een tafel met veel boeken, en allerlei souvenirs met de Achterhoekse vlag, zoals een mondkapje”, lacht Van de Meeberg. Met de kerst in aantocht is een werkgroep bezig om het aanbod naar dat seizoen aan te passen.
Het team van het DRU Inspiratiepunt is op die manier constant bezig om zich door te ontwikkelen. Ideeën heeft Laurence van de Meeberg in overvloed. “We passen de wisselexpositie aan naar het seizoen, zoals binnenkort het wijngoed Oerlegoed van wijnboer Leon Masselink. Ook komt er dit najaar een ‘routemixer’. Hier kunnen mensen op interactieve wijze zelf een fietstocht zoeken in de regio, op bijvoorbeeld het thema natuur, de gewenste startlocatie en afstand. Deze fietstocht kunnen ze dan als app op hun telefoon zetten.”

 

Escape Room
Tijdens de openingshandeling van het Inspiratiepunt lieten twee studenten van het Graafschap College een teaser zien van een Escape Room, genaamd 'de Ulftsche Pan', die eind dit jaar de deuren moet gaan openen. "Hiermee zijn we volop in voorbereiding en dit is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod op het DRU Industriepark.”

De realisatie van het VVV Inspiratiepunt is uitgevoerd door het DRU Industriepark in samenwerking met Achterhoek Toerisme en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeente Oude IJsselstreek, LEADER/Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en een bijdrage uit de Vrijetijdsagenda van de samenwerkende gemeenten in de Achterhoek.

(artikel uit DRU krant van oktober 2020)