Stoer van start
11.01.2021

STOER is vorige week van start gegaan in het Portiersgebouw op het DRU Industriepark.

Het bedrijf lijkt in niets op de conventionele Sociale Diensten in Nederland. Ook de inrichting van de ruimte, het STOERlokaal, waar inwoners welkom zijn, is daar een voorbeeld van. Het is een grote open ruimte met diverse werk- en gespreksplekken. Veel groen, verse koffie en ingericht met refurbished meubelen gemaakt door lokale bedrijven.

STOER is het participatiebedrijf van de gemeente Oude IJsselstreek. Het is een bijzonder bedrijf dat werkt op basis van de gemeentelijke visie op de uitvoering van de Participatiewet, getiteld: ‘Transformatie in de kijk op werk’. Met STOER wil de gemeente de droom waarmaken om voor alle inwoners van de gemeente die nu nog een uitkering hebben, werk te bieden.

De komende tijd werken gemeente en STOER verder aan het mogelijk maken van een arbeidscontract in plaats van een uitkering. Hiervoor moeten nog de nodige juridische en politieke hobbels genomen worden.

Als eerste heeft STOER de basisdienstverlening op orde gebracht. Iedereen krijgt zijn inkomen, een loopbaanbegeleider en kan naar de nieuwe plek op het DRU Industriepark in Ulft komen. Directeur Hans Schirmbeck: “Helaas kunnen we onze deuren nog niet wagenwijd openzetten voor spontaan bezoek. Door de coronamaatregelen moeten we voorlopig op afspraak werken.”

Op de foto: wethouder Bert Kuster, directeur Hans Schirmbeck en manager Yvette Bergman in een coronaproof STOERlokaal.