nieuws

Ode aan de DRU in drive-thru lees meer

60
JAFA Filmfestival
17.02.2021

Het JAFA festival vindt ook in 2021 plaats, op woensdag 7 april. Vanwege alle coronabeperkingen zijn er dit jaar geen fysieke workshops op het DRU Industriepark in Ulft. Hiervoor in de plaats is er een online programma ontwikkeld, voor alle scholieren van boven- en onderbouw van het voortgezet onderwijs. Alle leerlingen kunnen zelfstandig met behulp van de online workshop aan de slag gaan met het maken van een film.
De prijsuitreiking is ook digitaal, via de website.

JAFA staat voor Jonge Achterhoekse Film Artiesten. Hoe maak je een mooie film die jouw kijkers zal aanspreken? De informatie in de online workshops leert jongeren de basis voor het maken van een goede film. Het gaat om een uitgebreid lesprogramma met shots van vorige festivalfilms als voorbeeld.
Ter voorbereiding op het festival werken de scholieren aan de productie van een eigen film. De ingezonden films worden tijdens het festival beoordeeld door een filmvakjury. De films van de winnaars van deze editie van het JAFA festival worden ingezonden naar het landelijke festival in Lelystad.