nieuws

Muziek op Zondag met Restart lees meer

60
Coronatoegangsbewijs: vragen en antwoorden
15.09.2021

In de persconferentie van 14 september heeft het kabinet aangekondigd dat een coronatoegangsbewijs vanaf 25 september verplicht wordt om toegang te krijgen tot horeca (m.u.v. buitenterrassen), filmhuizen, podia, theaters en evenementen. Dit coronatoegangsbewijs is verplicht voor kinderen boven 13 jaar. Gasten vanaf 14 jaar moeten daarnaast ook een identiteitskaart laten zien.

Wat betekent dit concreet voor jouw bezoek aan het DRU Industriepark?

Bezoek je vanaf 24 september ons theater, filmhuis, popzaal of Schaftlokaal of andersoortig evenement? Dan controleren wij bij binnenkomst jouw coronatestbewijs en jouw identiteitskaart.

Hoe gaat de controle in zijn werk?

Vanaf 24 september komt er een permanente triagebalie midden in de foyer van het Portiersgebouw. Hier kunnen alle bezoekers aan het gebouw zich melden om vandaar uit verder geholpen te worden.

  • Kom je voor de muziekschool, bibliotheek, de galerie of een verenigingsrepetitie? Dan is er geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt ook voor mensen die een afspraak hebben bij STOER, ITSM of DRU Industriepark.
  • Wil je een bezoek brengen aan ons Schaftlokaal, een theater- of filmvoorstelling of een popconcert? Dan vragen wij je eerst je coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te tonen. De controle van je entreekaartje vindt zoals altijd plaats bij de ingang van de zaal.

Hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs?

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Als je niet volledig gevaccineerd bent kun je via testenvoortoegang.org een test plannen en deze binnen 24 uur, maar uiterlijk 2 uur voor aanvang van de show laten afnemen. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen op de telefoon. Wij scannen dit toegangsbewijs.

Wat zijn in de praktijk de belangrijkste wijzigingen?

  • De 1,5 meter afstand komt overal te vervallen
  • Er is géén reserveringsplicht meer in de horeca
  • In onze film- en theaterzaal mogen wij tot 100% aan (zittend) publiek toelaten.
  • In onze popzaal mogen we tot 75% aan (staand) publiek toelaten.
  • Tot tenminste 1 november zijn wij verplicht om te werken met een coronatoegangsbewijs.

Onze horeca sluit nog steeds om 00.00 uur.

Stap voor stap

  1. Koop bij ons een ticket voor je culturele activiteit naar keuze.
  2. Download de CoronaCheck-app op je telefoon of ga naar CoronaCheck.nl
  3. Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app:
  • testbewijs
  • vaccinatiebewijs
  • herstelbewijs
  1. Breng een bezoek aan de DRU en geniet!

 

Wij kijken reikhalzend uit naar de heropening van al onze activiteiten zonder 1,5 meter afstand. Tot gauw!