Een Nieuwe Tijd! Festival voor alle Achterhoekers
27.06.2022

Op vrijdag 1 juli 2022 vindt van 14:00 tot 20:00 uur het Festival voor alle Achterhoekers plaats! Kom je ook?!

In de SSP-hal vinden verschillende activiteiten plaats, zoals een vintagemarkt, kledingruil en excursies. Kom op vrijdag 1 juli langs om te genieten van optredens van Rocco Ostermann en Rumblin’ Rat Rods! Volg lezingen van Annegreet van Bergen, Nico Wissing of Roel van Dijk of struin over de vintage-, boeken- of platenmarkt. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven: kom zaadbommen maken of oudhollandse spelletjes spelen! Het gehele programma is binnenkort te vinden op de website, entree is gratis.

In 2019 is het project Een Nieuwe Tijd! Wederopbouw in de Achterhoek gestart. In dit project hebben elf gemeenten in de Achterhoek samengewerkt om het bijzondere erfgoed uit de wederopbouwperiode groots onder de aandacht te brengen. Verhalen en de tijdsgeest van deze periode stonden centraal, maar tegelijkertijd is er ook een brug geslagen naar de opgaven van nu. Maatschappelijk draagvlak, leefbaarheid, participatie, duurzaamheid en energietransitie zijn daarbij uitgangspunt geweest.