nieuws

Maestro Afvalrace brengt muzikale strijd naar Gemeinte EMOJI lees meer

60
'Triangle Of Sadness' in Filmhuis DRU Industriepark
18.03.2023

Het Filmhuis presenteert op woensdagavond 22 maart de Britse satirische dramafilm ‘Triangle Of Sadness’ (2022) van de Zweedse regisseur/socioloog Ruben Östlund die ook het scenario schreef. 

Over de film: De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

De film won diverse prijzen, zoals de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes in mei 2022, waar de film in première ging. Maar liefst vier prijzen werden gewonnen bij de European Film Awards en zes bij de Zweedse Guldbagge Awards. Bij de Academy Awards werd de film drie keer genomineerd, maar er werd geen Oscar gewonnen.

Tickets scoor je hier.