nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Film 'Close' in Filmhuis DRU Industriepark
23.09.2023

Het Filmhuis van het DRU Industriepark presenteert op woensdagavond 27 september de Belgisch-Nederlands-Franse dramafilm ‘Close’ uit 2022, van regisseur Lukas Dhont. Het script is geschreven door Lukas Dhont en Angelo Tijssens. Met in de hoofdrollen Eden Dambrine (Léo), Gustav De Waele (Rémi), Émilie Dequenne (Sophie, de moeder van Rémi), Léa Drucker (Nathalie, de moeder van Léo), Kevin Janssens (Peter, de vader van Rémi), Igor van Dessel (Charlie, de oudere broer van Léo) en Marc Weiss (Yves).

Over de film: ‘Close’ gaat over een diepe vriendschap tussen twee 13-jarige jongens die argwanend worden bekeken door de normen van de heteroseksuele samenleving. Léo en Rémi zijn beste vrienden. Er komt echter een abrupt einde aan deze vriendschap waarna Léo vol onbegrip toenadering zoekt tot Sophie, de moeder van Rémi. Terwijl ze pogen te begrijpen wat er is misgegaan, hopen de jongens op vergeving en verzoening.

Klik hier voor kaarten.