FIRST LEGO League in CIVON Innovatiecentrum
07.02.2024

Afgelopen vrijdag werd het CIVON Innovatiecentrum in Ulft omgetoverd tot een bruisende arena voor jonge tech-talenten. Tien teams van enthousiaste jonge uitvinders namen deel aan de regionale voorronde van de FIRST LEGO League, een evenement dat kinderen spelenderwijs in contact brengt met techniek en wetenschap.

Variërend van basisschoolleerlingen tot tweedejaars van het voortgezet onderwijs, streden de deelnemers met hart en ziel in dit unieke kampioenschap. De FIRST LEGO League staat bekend om zijn creatieve uitdagingen die niet alleen technische vaardigheden, maar ook samenwerking en innovatief denken bevorderen.

Masterpiece

Dit jaar stond de competitie in het teken van 'Masterpiece', een thema waarbij de kinderen werden uitgedaagd om hun meesterwerk te creëren. De opdracht moest worden vervuld door zowel een robot te bouwen van LEGO waarmee missies werden uitgevoerd als het presenteren van hun project waarbij ze dieper ingingen op hun gekozen onderwerp en de ontwikkeling van hun 'masterpiece'.

Samenwerken

De kern van de FIRST LEGO League is niet alleen de technische uitdaging, maar ook het benadrukken van 'core values' zoals samenwerking, sportiviteit, en wederzijds respect. Deze waarden waren duidelijk zichtbaar tijdens het evenement, waar teams elkaar aanmoedigden en van elkaar leerden.

Onder luid applaus werd het team van SOPOW uit Winterswijk uitgeroepen tot de winnaar van de regionale voorronde.

(foto: Henk van Raaij)