Grollo brengt muziek van Cuby + Blizzards in DRU poppodium
06.02.2024

De band Grollo geeft op vrijdag 16 februari een concert in het DRU poppodium in Ulft. De avond begint om 20.30 uur. De formatie speelt de muziek van de Nederlandse bluesband Cuby + Blizzards.

Grollo komt muzikaal akelig dicht in de buurt van het origineel, ook qua uitstraling hadden deze heren destijds zo bij Cuby in de boerderij kunnen wonen. Samen delen ze de voorliefde voor muziek uit de jaren 60/70, en zo ontstond dan ook het idee om eens een eerbetoon te brengen. Het eerbetoon kon alleen maar aan Cuby + Blizzards zijn, met wie ze zich als bluesrockers uit de provincie (Diepenheim, Lemele, Deventer, Zwolle) zo verbonden voelen. Het passende instrumentarium hadden ze al. Dit is ook logisch aangezien de band bestaat uit leden van Tricklebolt, The Grand East, Money and the Man en Boogie Monster. Allemaal jonge bands die volop inspiratie putten uit de tijd dat Harrie Muskee zelf ook nog een broekie was.

Het repertoire beslaat dan ook de eerste tien jaar van de band, van 'Desolation' tot en met 'Kid Blue'. "Deze periode ligt ons nou eenmaal het best. De nummers zijn fantastisch, ik heb het zelf ook op vinyl. Toen was de band nog onbezonnen en vloog het hier en daar nog weleens uit de bocht, daar houden we wel van", aldus Bastian Pen, zanger van Grollo.