nieuws

Maestro Afvalrace brengt muzikale strijd naar Gemeinte EMOJI lees meer

60
Raad van Toezicht van stichting DRU Industriepark vervangt bestuursmodel
28.03.2024

De stichting DRU Industriepark gaat per 28 maart naar een Raad van Toezicht model. Dit houdt concreet in dat directeur Gerk van der Wal de rol van directeur-bestuurder krijgt. Hij heeft de dagelijkse eindverantwoordelijkheid voor de organisatie, inclusief beleidsplannen, financiële verantwoording en aansturing van stichting en horeca. Daarbij hoort een Raad van Toezicht, die - zoals de naam het al aangeeft - op afstand toezicht houdt.

Volgende fase

Deze stap maakt deel uit van de voortdurende ontwikkeling van het DRU Industriepark, zowel op het terrein zelf als binnen de organisatiestructuur. Tegelijkertijd zijn de statuten en doelstellingen aangescherpt om te voldoen aan de huidige wet- en regelgeving (Wet bestuur en toezicht rechtspersonen), de transparantie te vergroten en de Governance Code Cultuur te volgen.
"We zijn klaar voor de volgende fase om naar buiten te treden als volwaardige cultuurpartner", verklaart Gerk van der Wal. "Met deze nieuwe structuur hebben we een stevige basis om fondsen aan te trekken en een duidelijke non-profitorganisatie te zijn, gericht op kunst, cultuur en toerisme. Maatschappelijk betrokken en relevant. Lokaal, regionaal en daarbuiten.”

Afscheid bestuursleden

Op 28 maart is de overstap naar deze nieuwe vorm gemaakt. Die dag is afscheid genomen van bestuursleden Henk de Hartog (voorzitter, rechts op de foto) en Jan Garritsen (penningmeester, links). Zij hebben de afgelopen jaren actief de DRU organisatie door mooie en moeilijke tijden geholpen en de transitie van DRU Cultuurfabriek naar DRU Industriepark mede mogelijk gemaakt.

Start Raad van Toezicht

Na een gedegen en transparant wervingstraject is op dezelfde dag de Raad van Toezicht gestart. Deze bestaat uit Susanne Katus (voorzitter), Mirjam Barendregt, Albert Hartink, Tom van Kraaij en Theo Meereboer-Necheporenko. Dit vijftal brengt een schat aan ervaring, kennis en netwerk mee om de organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Foto: Henk van Raaij