Winnaars bij JAFA filmfestival voor scholieren
13.04.2024

Het JAFA filmfestival (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) vond woensdag 10 april plaats op het DRU Industriepark. Vele leerlingen van vier Achterhoekse scholen zagen op deze dag hun zelfgemaakte film vertoond worden in de filmzaal. 

 

Het hoogtepunt van de dag was de prijsuitreiking van de JAFA filmwedstrijd 2024. Achterhoekse leerlingen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om mee te dingen naar een prijs.
De vakjury heeft een keuze gemaakt uit de ingezonden films in verschillende categorieën als animatie, clips en live action.
De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS).
De deelnemende scholen waren dit jaar het Almende College, het Ludger College, Ulenhofcollege en Marianum. 

 

Winnaars

Categorie Videoclip 1e prijs: Golden Harry Styles - Marianum.

In de categorie Animatie: 1e prijs voor Passing out Pieces (Ludger College), 2e prijs voor Cigarette out the window (Ludger College), 3e prijs voor Ik hoor er bij (Ludger College).

In de categorie Live Action: 1e prijs voor The Game (Almende), 2e prijs voor The Haunting Ghost (Marianum), 3e prijs voor Slinge Killer (Marianum).

 

De jury was vol lof over de inzendingen. “Een vrolijke en aanstekelijke clip, met veel shots en je ziet dat de makers lol hebben: het plezier spat ervan af”, meldt het juryrapport over de winnende videoclip.

Over de winnaar in de categorie Animatie: “Het thema is mooi vormgegeven en de sfeer van de beelden past heel goed bij de muziek. Bovendien veel afwisseling van camerawerk en sterke montage.”

En over de winnaars van Live Action werd gemeld: “Een origineel verhaal, goed spel, afwisselend shots en een mooie keuze in de montage.”

 

Op de website van JAFA zijn de films  te bekijken en is ook meer informatie te vinden over de opleiding..

 

www.jafafestival.com.