nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
DRU Industriepark haalt inspiratie bij Zeche Zollverein in Essen
04.06.2024

Op woensdag 22 mei heeft een delegatie van het DRU Industriepark een leuke dag gehad bij het Zeche Zollverein in Essen.

Het industriële complex Zeche und Kokerei Zollverein, die in 2001 werd uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed, geldt als één van de meest indrukwekkende industriële monumenten ter wereld. Sinds de laatste ploeg in 1986 het werk heeft neergelegd, is de Zollverein veranderd in een plek voor kunst, cultuur en creativiteit, die jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers aantrekt. In de actieve industriële periode was de Zeche Zollverein de grootste steenkolenmijn ter wereld en de kooksfabriek was qua grootte uniek voor Europa.

Het bezoek uit Ulft was niet alleen gezellig, maar ook echt inspirerend. 's Ochtends zijn de deelnemers naar het Ruhr Museum gegaan, en daarna hebben ze genoten van een heerlijke Currywurst, hét erfgoed van Duitsland.

In de middag kreeg de Ulftse delegatie een rondleiding en ontdekten ze de rijke industriële geschiedenis van het terrein, en hoe de oude kolenmijn is getransformeerd tot cultureel erfgoed.

De conclusie: "De indrukwekkende gebouwen en het museumbezoek hebben ons vol nieuwe ideeën gebracht die we zeker gaan toepassen bij de ontwikkeling van ons eigen culturele erfgoed: het DRU Industriepark."