nieuws

Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin! lees meer

60
Stillevens van Judith Bokodi in Galerie bij de Boeken
09.07.2024

Kunstenares Judith Bokodi voegt aan haar moderne stillevens een eigen verhaal toe, waardoor het overdreven consumptiegedrag van de burger en sociale waarden in kaart worden gebracht. De ‘machine’ wordt symbool van de tijd en vergankelijkheid; zijn verchroomde onderdelen verschijnen als verstorende spiegels, die onze perceptie van de realiteit bevragen. Bokodi daagt ook conventionele ideeën uit door het verwerken van niet-conventionele onderdelen in haar olieverf schilderijen. Of ze stelt bekende objecten in een onbekende manier op om een dergelijk effect te realiseren.

De expositie is nu te zien in Galerie bij de Boeken, tijdens de openingstijden van het Portiersgebouw.