nieuws

Vier met ons 10 jaar DRU Industriepark 🎂 lees meer

60
Zaterdag 18.112017
Zaterdag 18.112017
toegang gratis
toegang gratis

De Achterhoekse Muzikantendag

Aanvang: 12:00
DRU Industriepark
Genre: Special

Op zaterdagmiddag 18 november tijdens de dag van de Achterhoekse Popmuziek is de primeur van De Achterhoekse Muzikantendag (DAM) in de DRU Industriepark. In de komende jaren zal deze informatieve dag voor dj's, rappers, bands, songwriters en muziekliefhebbers telkens op een andere locatie in de Achterhoek plaatsvinden tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP). De Achterhoekse Muzikantendag is gratis toegankelijk en er is een grote infomarkt, er zijn workshops en panels en er zijn optredens op het poppodium en kleine sessies in het Ouhrlokaal.

Er worden belangrijke thema's voor muzikanten besproken zoals over geld verdienen met auteursrechten, wat er allemaal komt kijken bij de release van een EP of album, wat de waarde is van tributes en covers, tips & trics voor het live circuit, professionaliseren door muziekonderwijs et cetera. Muzikanten uit verschillende genres en professionals van allerlei organisaties wisselen met het publiek kennis en ervaringen uit. In diverse panels komen thema’s voorbij als “Vergroot je fanbase”, “De kracht van social media” en “Uitbrengen van je eigen release”

Optredens en een infomarkt

Naast panels en clinics, zijn er op het poppopodium en in het Ourhlokaal optredens van onder meer Joel Zwiers en Bridde Boys, dj’s Danjah, Virera en Phalcon, songwriters Suzan & Freek en de bands Jolian, Koalaz en Snow Coats. In de panels en op de  infomarkt zijn diverse organisaties aanwezig zoals 2-Dutch, 3voor12/Gelderland, BAM!, Behind the Corner, Buma/Stemra, CLOCK,  Conservatorium van Amsterdam, Cultuurmij Oost, De Nieuwe Oost, Hubtower, Huntenpop, iBeat Studio, Jasper Muziek, Maak het in Gelderland, Ntb / VCTN, Sena, Stichting Pak An!, Popgilde en Popronde.
 
Volg het Facebook event om op de hoogte te blijven.