nieuws

Terug naar beginjaren van Genesis lees meer

60
18.09 t/m 31.102019
Woensdag 18.092019
toegang gratis
toegang gratis

Suzan Hijink

Expositie
Aanvang: 00:00
Foyer
Genre: Expositie

Suzan Hijink is illustrator, 22 jaar en opgegroeid in Bredevoort. Deze zomer is ze afgestudeerd aan de HKU in Utrecht waar ze illustratie studeerde. Suzan maakt redactioneel en vrij werk. Haar werk “What the food” gaat over verwarring rond voeding. Verwarring die ze bijvoorbeeld ervaart in de supermarkt.

Zelf schrijft ze hierover: What the food! Wat eten we vanavond? De keuzestress neemt toe, ik voel mij verdwaald door een overdaad aan verschillende producten en ben bang om het verkeerde gangpad in te slaan. Een doolhof van koopjes, verleidingen en bewust gezonde keuzes. Met Wakker Dier in mijn achterhoofd wil ik liever geen slapende honden wakker maken. Ik sla mijn slag bij de bonusproducten en koop nog even een avocado voor mijn gemoedsrust. Onbewust staan we regelmatig voor een keuze in de supermarkt. Want kies ik voor het milieu, dierenwelzijn of mijzelf? 

In haar werk laat ze deze verwarring zien. Verwarring die volgens haar komt door de overdaad aan tegenstrijdige informatie, die tegenwoordig overal te verkrijgen is.

Haar werk is van 18 september tot 31 oktober te zien in de foyer van het Portiersgebouw op het DRU Industriepark en wordt ook tentoongesteld tijdens de Dutch Design week in Eindhoven. Het werk “What the food” en haar gedachtegang zou ze graag voort willen zetten. Ze streeft naar nieuw werk en samenwerkingen met andere disciplines. Mocht je nieuwsgierig zijn en wil je zien wat Suzan maakt? Neem een kijkje op haar website: www.suzanhijink.nl

De foyer in het Portiersgebouw is gartis toegankelijk tijdens de openingstijden