nieuws

Van alles te beleven met gevarieerd najaarsprogramma lees meer

60
02.11 t/m 15.11 2019
Zaterdag 02.11 2019
toegang gratis
toegang gratis

Can art be the toothless tiger that bites Trump?

Expositie
Zaal open: 09:00
Foyer
Aanvang: 00:00
Genre: Expositie

Vol afschuw dat iemand die vrouwen veracht ("Grab them by the pussy,") de Amerikaanse verkiezingen won, ontstond bij kunstenaar Clementine Klein op de verkiezingsavond in de VS het idee dat er iets gedaan moest worden. Maar zou kunst - als tandeloze tijger - daar geschikt voor zijn? Dat weet je pas als je het probeert. Onmiddellijk na de inhuldiging van de 45ste Amerikaanse president Trump op 20 januari 2017 kondigde Klein een wedstrijd waar in totaal 74 kunstenaars op reageerden en 140 werken werden ingestuurd. Veel unieke werken in de meest uiteenlopende technieken zoals olie- en acrylschilderijen, olie- en pastelkrijt, papier- en materiaalcollages, aquarellen, tekeningen, grafiek en foto's.

De jury bekroonde het werk van Katja Struif  "Moldy bacon/Beschimmeld spek" met de eerste prijs.

De publieksprijs (2e prijs) is echter nog niet uitgereikt, omdat - op verzoek van de deelnemende kunstenaars - de oorspronkelijk eenjarige kunstcampagne nu als reizende tentoonstelling tot het einde van Trump’s tijdperk zal rondtrekken.
 

In de foyer van het Portiersgebouw is van zaterdag 2 t/m vrijdag 15 november een deel van deze kunstwerken te zien én er liggen stemkaarten. Want ook jouw stem telt. Welke inzending heeft volgens jou de nodige ‘bijtkracht’?

Op vrijdagavond 15 november speelt Greg Shapiro (Can the Netherlands be second please?) in de theaterzaal de cabaretvoorstelling The madness of King Donald. Na afloop van deze voorstelling wordt de lokale publieksprijs bekend gemaakt.

Bekijk ook