nieuws

We mogen weer!!! Partytime met VroegZat lees meer

60
Zaal open: 13:30
Rabobankzaal
Aanvang: 14:00
Genre: Pop

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers vindt het belangrijk de streektaal onder de aandacht te brengen en te houden. Streektaal maakt immers een belangrijk deel uit van het cultureel erfgoed in deze regio's. Daarom organiseert het Erfgoedcentrum het streektaalfestival Plat Gespöld, een jaarlijkse ode aan het dialect van de Achterhoek en de Liemers.

De streektaalmuziek in Achterhoek en Liemers wordt gedomineerd door mannen.

Streektaalfestival Plat Gespöld probeert daar zondagmiddag 21 november 2021 verandering in te brengen met jong zangtalent. De meidenformatie The Nightingirls uit Ulft en zangeres Rowan Langenhof uit Lobith, begeleid door Stef Woestenenk, zingen de mooiste streektaalliedjes uit deze regio. Prachtig geschoolde stemmen laten horen hoe vrouwelijk mannenteksten kunnen klinken.

Tijdens Plat Gespöld, ditmaal in de Rabozaal van het DRU Industriepark, krijgt het publiek opnieuw de kans uit drie genomineerden de winnaar van De Gelderse Kleiroze te kiezen.

Joop Boxstart en John te Dorsthorst zorgen voor de afsluiting van dit bijzondere muziekspektakel.

KOOP TICKETS

Bekijk ook