nieuws

De beste dingen in het leven beginnen met een droom lees meer

60
Maandag 13.05
Maandag 13.05
toegang gratis
toegang gratis

Meedoen is de Kunst

Netwerkbijeenkomst voor makers!
Zaal open: 19:30
Ouhrlokaal
Aanvang: 20:00
Genre: Bijeenkomst

DRU Industriepark houdt op maandag 13 mei een inspirerende netwerkbijeenkomst, genaamd 'Meedoen is de Kunst'. opkomende makers die streven naar ontwikkeling op het gebied van samenwerking, ondernemerschap en organisatiekracht. 

 

Tijdens dit evenement zullen deelnemers inzichten verwerven over succesvolle praktijken, inspirerende voorbeelden en ondersteuningsmogelijkheden op het gebied van scholing en financiering. Daarnaast biedt de Makersregeling van het Cultuurfonds Gelderland directe mogelijkheden voor aanvragen. 

 

Het Innovatiebudget ‘Meedoen is de Kunst’, mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Cultuurfonds Gelderland en voordekunst, biedt financiële ondersteuning voor innovatieve projecten gericht op participatie en samenwerking. Dit budget staat open voor amateurgroepen, erfgoedinstellingen en makers die creatieve ideeën willen realiseren en samenwerken met onderwijs, sociaal domein of professionele kunsten. 

 

De netwerkbijeenkomst biedt tevens gelegenheid tot gesprekken met vertegenwoordigers van de fondsen over het innovatiebudget en tot het direct indienen van aanvragen, inclusief het opnemen van een video-pitch voor de Makersregeling van het Cultuurfonds Gelderland. 

 

Daarnaast zijn er diverse partners aanwezig die meer vertellen over de mogelijkheden en hoe we de ideeën van makers kunnen realiseren. 

 

Cultuurfonds 

Het Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan makers uit alle kunstdisciplines. Amateurs kunnen bij het Cultuurfonds Gelderland een aanvraag indienen voor subsidies om hun artistieke projecten te realiseren. Of het nu gaat om het organiseren van een tentoonstelling, het produceren van een voorstelling, of het uitvoeren van een creatief experiment, het Cultuurfonds biedt mogelijkheden voor financiële ondersteuning. 

 

Voordekunst 

Voordekunst is een crowdfundingplatform dat amateurs in staat stelt om hun artistieke projecten te financieren door middel van donaties van het publiek. Amateurs kunnen hier leren hoe ze succesvolle crowdfundingcampagnes kunnen opzetten om hun creatieve visie te realiseren. Van het maken van een kunstwerk tot het opzetten van een cultureel evenement, Voordekunst biedt de tools en begeleiding om amateurs te helpen bij het werven van fondsen. 

 

 

Talentmakelaars 

Talentmakelaars zijn betrokken bij de ondersteuning van cultuurbeoefening in de vrije tijd en werken lokaal samen met amateurs, instellingen en gemeenten. Amateurs kunnen bij talentmakelaars terecht voor advies, begeleiding en ondersteuning bij het ontwikkelen van hun artistieke projecten en het vinden van kansen binnen de kunstgemeenschap. 

 

Fonds voor Cultuurparticipatie 

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die bijdragen aan het vergroten van cultuurparticipatie in Nederland. Amateurs kunnen bij het Fonds terecht voor financiering van projecten die de toegang tot en deelname aan cultuur bevorderen, waardoor ze hun artistieke praktijk kunnen uitbreiden en diversifiëren. 

 

Leefbaarheidsalliantie Gelderland 

De Leefbaarheidsalliantie Gelderland biedt gratis ondersteuning aan inwonersinitiatieven, waaronder amateurverenigingen. Van hulp bij fondsenwerving tot het opstellen van projectplannen en advies over vrijwilligerswerk en activiteitenorganisatie, zij zijn er om makers te helpen hun doelen te bereiken.  

 

Spectrum  

Samenleven mooier maken is de missie bij Spectrum. In opdracht van gemeentes, welzijnsorganisaties, woningcorporaties en meer bevorderen en begeleiden zij inwonersparticipatie. Als procesbegeleider, projectleider of kwartiermaker staan zij klaar om jouw initiatief te ondersteunen. 

 

Stichting Pak An 

Het doel is om ideeën die bijdragen aan de toekomst van de Achterhoek te ondersteunen. Vooral ideeën van en voor jongeren (leeftijdsgrens 18-80 jaar). Goede ideeën kunnen door iedereen in Nederland worden ingediend, zolang de resultaten maar ten goede komen aan de Achterhoek. Ideeën die gehonoreerd worden, krijgen persoonlijke coaching bij de realisatie en eventueel een financiële bijdrage. De financiële bijdrage mag terugbetaald worden aan de stichting, zodat daarmee weer anderen geholpen kunnen worden, maar dit is geen verplichting. 

Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden via de website van cultuuroost.nl 

 

Locatie: 

Netwerkbijeenkomst Meedoen is de Kunst 

Datum: 13 mei 2024, 19.30 - 21.30 uur 

Locatie: DRU Industriepark, Ouhrlokaal 

 

Over Meedoen is de Kunst: 

‘Meedoen is de Kunst' is een initiatief van Cultuur Oost, in samenwerking met diverse partners, om de amateurkunstsector te versterken met inspiratie, kennis, advies en innovatiebudget. Dit programma is gestart in 2023 als antwoord op de behoefte aan een gestructureerde aanpak om de amateurkunstsector te versterken en de verbinding met professionele kunsten te bevorderen.