nieuws

Ulfse Avondvierdaagse: terug van weggeweest! lees meer

60
09.04 t/m 06.06 2021
Vrijdag 09.04 2021
toegang gratis
toegang gratis

(NO) TIME TO WASTE!

Expositie
Aanvang: 00:00
Afbramerij
Genre: Special, Expositie

WARMGROEN organiseert dit jaar een expositie in het CIVON getiteld: (NO) TIME TO WASTE! Een grensoverschrijdend en interdisciplinair kunst en ambacht project in samenwerking met de gemeente Bocholt (DE). 

Een 17-tal Duitse en Nederlandse kunstenaars hebben zich verbonden met een gelijk aantal ambachten en zijn op dit moment druk bezig met experimenteren. Het project beoogd voor een breed publiek aandacht te genereren voor historische technieken, immaterieel erfgoed, de creatieve industrie en kunstenaars/vormgevers in de grensregio. De verbinding, samenwerking en het proces zijn hierin leidend.

De expositie zal van 9 april t/m 6 juni in een grote etalage-opstelling getoond worden in de glazen serre van het CIVON-Innovatiecentrum op het DRU-Industriepark in Ulft. Het project wordt financieel gesteund door INTERREG vanuit de samenwerking met Leonardo Da Vinci Innovation. 

Op dit moment kun je het project volgen op Instagram onder de naam ambacht en kunstenaars (@ambacht_en_kunstenaars)

Over WARMGROEN: 

WARMGROEN is een samenwerking van Léon Marie Dekker en Margareth van Aken. Ze richten zich vanuit hun disciplines als kunstenaar en (mode) vormgever op het verbreden van mogelijkheden en kansen in de grensregio (Oude IJsselstreek en Borken) om creativiteit en vrijdenken in te bedden en onder de aandacht te krijgen.

"Juist nu kunnen we kunst, creativiteit, wetenschap en techniek inzetten om innovatie en de snel veranderende toekomst te ondersteunen." Naast het kunst en ambachtproject is Warmgroen onder de naam “Factory Matches” betrokken bij het verbinden van wetenschap, techniek, design met de lokale maakindustrie’ samen met het Instituut voor Bionica in Bocholt.

Bekijk ook