30.01 t/m 12.03 2023
Maandag 30.01 2023
toegang gratis
toegang gratis

Rasim Huseynov

Expositie Galerie bij de Boeken
Aanvang: 10:00
DRU Galerie
Genre: Expositie

De expositie bestaat uit schilderijen van de in Bakoe (Azebeidzjan) geboren kunstenaar. Ook bij zijn schilderijen is duidelijk de invloed van zijn geboorteland te zien zoals bij de vorige exposant Alexander Ray.  Juist die invloed zorgt bij Rasim voor een geheel andere stijl. Bij hem is geen sprake van abstracte vormen, maar van eenvoudige, verhalende voorstellingen met een veelal symbolische betekenis. De schilderijen doen denken aan religieuze iconen. Zijn soms met vleugels voorziene mensen bewegen door de lucht en doen aan de werken van Chagall denken. Het zijn vreedzame voorstellingen, waarbij genegenheid tot elkaar een grote rol speelt.

Bekijk ook