nieuws

Maestro Afvalrace brengt muzikale strijd naar Gemeinte EMOJI lees meer

60
06.06 t/m 31.07 2023
Dinsdag 06.06 2023
toegang gratis
toegang gratis

Ruud Rous

Popart
Aanvang: 10:00
Foyer
Genre: Expositie

Even voorstellen ik ben Ruud Rous, geboren in Amsterdam (1958) en momenteel woonachtig in Arnhem. In Arnhem heb ik mijn middelbare schoolopleiding gevolgd op de grafische school. Door omstandigheden kon ik na deze opleiding geen werk vinden, dit is medio 1975, er was toen veel tumult in de grafische wereld. Door scholing ben ik in de techniek terechtgekomen en heb dit met veel plezier gedaan.

Medio 2009 ben ik weer gaan schilderen, eerst voor mijzelf en, omdat er vragen kwamen van “kun je iets voor mij maken”, ben ik gaan exposeren.

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor Roy Lichtenstein, en geïnspireerd door zijn stijl ( Popart) ben ik mij hierin gaan specialiseren. Meestal zijn het gezichten die ik uitvergroot en laat spreken met veel kleurgebruik. Popart is een stroming in de moderne kunst. Bekende namen zijn onder anderen, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, David Hockney en Jasper Johns.

Bezoek ook eens www.ruudrouspopart.com

Enkele van de werken van Ruud Rous zijn van 6 juni tot en met 31 juli te bezichtigen in de centrale foyer van het Portiersgebouw. Kijk hier voor de actuele openingstijden van het Portiersgebouw.

Bekijk ook