nieuws

Maestro Afvalrace brengt muzikale strijd naar Gemeinte EMOJI lees meer

60
20.04 t/m 21.04
Zaterdag 20.04
toegang gratis
toegang gratis

Zie De Kunst

Aanvang: 11:00
Portiersgebouw
Genre: Expositie

De eerste editie van kunst en- cultuurevenement ‘Zie De Kunst! ’in de gemeente Oude IJsselstreek  wordt bijzonder. In het weekend van 20 en 21 april gaan alle deuren open van 11.00 -17.00 uur.

Er is een mooie atelierroute door de gemeente uitgestippeld.  Meer dan 20 kunstenaars openen hun deuren. Zij verwelkomen bezoekers in hun galerie, atelier of woning. Een schat aan kunstwerken van vele disciplines is te bewonderen. 

In de atelierroute zijn drie locaties opgenomen, waar  meerdere kunstenaars gezamenlijk  exposeren. Het DRU Industriepark is er één van. In het Ouhrlokaal is een prachtige overzichtstentoonstelling te zien. Elke deelnemer presenteert daar één van zijn werken.

In de bibliotheek en foyer zijn beide dagen werken te zien van vijf kunstenaars.

Zaterdag 20 april opent de nationaal geprezen schrijver Gijs Wilbrink zijn fototentoonstelling die, net als zijn bestseller ‘De Beesten’, geïnspireerd is door de Achterhoekse motorcross en zijn legendes.

Zondag 21 april zal schrijver Evelyn Grijze haar boekpresentatie houden in de bibliotheek. Ook podiumkunstenaars geven acte de présence: zaterdag het duo Simplify en zondag de Harmonie Ulft.

Op het sfeervolle erf van kunstenaar Thea Zweerink en haar man in Varsseveld bevindt zich haar atelier. Hier laat zij haar installaties zien. Tevens is zij dit kunstweekend gastvrouw van vier collega’s. Optredens worden verzorgd door Miranda Rooks op zaterdag en zondag door akkordeonvereniging VAV Varsseveld.

Op het Wijngoed Montferland (’t Oerlegoed) weten Leon Masselink en zijn vrouw Magda alles van hun passie voor het wijn maken. Zij geven graag ruimte aan de passie van meerdere kunstenaars. Ook hier is muziek. De band Broccoli treedt op en natuurlijk kan er van de wijnen geproefd worden.

Dit kunst-evenement staat voor verbinding. Verbinding tussen professionals en niet-professionals, tussen schrijvers en lezers, tussen kunstenaars en kunst-genieters, tussen muzikanten en luisteraars. Zie De Kunst! wil kunst bereikbaar maken voor iedereen en is daarom vrij toegankelijk. Iedereen is welkom op 20 en 21 april. 

Voor programma, route en informatie, bezoek de website: www.ziedekunst.nl of de pagina van FB en Instagram.

Bekijk ook