Zaal open: 13:30
Rabobankzaal
Aanvang: 14:00
Genre: Pop

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers vindt het belangrijk de streektaal onder de aandacht te brengen en te houden. Streektaal maakt immers een belangrijk deel uit van het cultureel erfgoed in deze regio's. Daarom organiseert het Erfgoedcentrum het streektaalfestival Plat Gespöld, een jaarlijkse ode aan het dialect van de Achterhoek en de Liemers.

De streektaalmuziek in Achterhoek en Liemers wordt gedomineerd door mannen. Streektaalfestival Plat Gespöld probeert daar zondagmiddag 21 november 2021 verandering in te brengen met jong zangtalent. De meidenformatie The Nightingirls uit Ulft en zangeres Rowan Langenhof uit Lobith, begeleid door Kevin Raayman, zingen de mooiste streektaalliedjes uit deze regio. Prachtig geschoolde stemmen laten horen hoe vrouwelijk mannenteksten kunnen klinken.

Tijdens Plat Gespöld, ditmaal in de Rabozaal van het DRU Industriepark, krijgt het publiek opnieuw de kans uit drie genomineerden de winnaar van De Gelderse Kleiroze te kiezen. De Gelderse Kleiroze is het belangrijkste onderdeel van Plat Gespöld. Deze trofee wordt toegekend aan een streektaalnummer dat opvalt door bijvoorbeeld de boodschap, de tekst of het thema van het nummer. De genomineerden zullen allen optreden tijdens het festival en het publiek heeft de gelegenheid te stemmen op zijn favoriet. De publieksstemmen worden opgeteld bij de stemmen van de vakjury en zo wordt de uiteindelijke winnaar bepaald.

De drie genomineerde liedjes zijn De Vri-jheid van Joop Boxstart, Eppeln van Mizstic en Blief Gezond van Tim, Christof en Wally.

Joop Boxstart en John te Dorsthorst zorgen voor de afsluiting van dit bijzondere muziekspektakel.

KOOP TICKETS

Bekijk ook