nieuws

Maestro Afvalrace brengt muzikale strijd naar Gemeinte EMOJI lees meer

60
Zaal open: 13:30
Rabobankzaal
Aanvang: 14:00
Genre: Pop

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers vindt het belangrijk de streektaal onder de aandacht te brengen en te houden. Streektaal maakt immers een belangrijk deel uit van het cultureel erfgoed in deze regio's. Daarom organiseert het Erfgoedcentrum het streektaalfestival Plat Gespöld, een jaarlijkse ode aan het dialect van de Achterhoek en de Liemers. Tijdens Plat Gespöld, ditmaal in de Rabozaal van het DRU Industriepark, krijgt het publiek opnieuw de kans uit drie genomineerden de winnaar van De Gelderse Kleiroze te kiezen. De genomineerden worden in oktober bekend gemaakt. Er is nadrukkelijk plaats gemaakt voor jong talent; Eva Sophie Barkhuysen en Timo van de Sande zijn uitgedaagd een nummer in dialect te spelen en laten daarnaast ook horen welke muziek ze normaal gesproken spelen. Jesse Klein Entink brengt het wellicht bekendste Achterhoekse dialectnummer in een compleet andere versie. Jan Ottink band zorgt voor de afsluiting van dit bijzondere muziekspektakel. De presentatie is in handen van Laura van Kaam.

KOOP TICKETS

Bekijk ook