nieuws

Lezing over Maria van Nassau en Willen van den Bergh lees meer

60
Aanvang: 15:00
DRU Industriepark
Deurprijs: €18,00
Genre: Special

De muziekspecials georganiseerd door het filmhuis en poppodium van de DRU Industriepark zijn inmiddels een zeer gewaardeerd onderdeel in de agenda. Iedere keer staat er een gerenommeerde band of muzikant centraal en deze keer is dat niemand minder dan Bob Dylan! Tickets geven toegang tot het hele programma maar natuurlijk kunnen er ook losse onderdelen bezocht worden. Hiervoor gelden geen aparte prijzen.

Het programma

15:00             inloop DRU Industriepark

15:45 - 16:30    Lezing door Prof. Dr. Thomas Quartier “De Heilige Outlaw - Bob Dylan vanuit een spiritueel perspectief”
In het theater vindt een lezing plaats door Prof. Dr. Thomas Quartier “De Heilige Outlaw - Bob Dylan vanuit een spiritueel perspectief“. Geen andere hedendaagse zanger is zo'n mythisch figuur als Bob Dylan. De persoon, performance en poëzie van de geniale artiest hebben  alles met spiritualiteit te maken, aldus Prof. Dr. Thomas Quartier (1972). Broeder Thomas is monnik van de Willibrordsabdij in Doetinchem en doceert aan de universiteiten van Nijmegen en Leuven. Hij zal in zijn lezing vertellen wat Dylan vanuit spiritueel perspectief kan betekenen.

Ondertussen vind je in de foyer een expo van bijzondere Dylan platen en andere snuisterijen. Schrijvers Jochen Markhorst en Tom Willems verkopen hun nieuwste en eerdere boeken. Portretschilder John Uilenberg exposeert zijn Dylan ( en andere grootheden uit de muziekgeschiedenis ) doeken en schildert en ook nog een ter plekke!

17:00 - 18:00    BDDD, Bob Dylan Draait Door
Daarna is het tijd voor DWDD dat helemaal geweid is aan His Bobness. Omgedoopt tot BDDD, Bob Dylan Draait Door. Zelfde opzet als de succesformule op TV maar dan met één onderwerp. Met schrijvers, verwoed verzamelaars, Dylan specialisten, muzikanten en vele andere interessante gasten.

18:00 - 20:00   Uitgebreid buffet
Aangezien we er dan al een flink programma op hebben zitten is er tussen 18:00 en 20:00 ruimte voor een buffet verzorgd door grand café Het Schaftlokaal. Soepen, salades en een ruime keuze uit warme en koude gerechten.
De kosten voor dit buffet zijn € 15,00 p.p. vooraf gereserveerd op 0315-820 201. Op de dag zelf kost het buffet € 17,50  (indien nog plaatsen beschikbaar). Uitgegeten? In de foyer een Open Stage waarop diverse singer/songwiters hun versies van Dylan nummers vertolken. Lijkt het je leuk een paar nummers te laten horen? Neem contact op.

20:00 - 21:30   Don't look back
Om 20:00 uur wordt Don't look back (de film is gewijzigd van No Direction Home naar Don't Look Back) vertoond in het filmhuis, op een scherm van 7x13 meter met briljant geluid. Volgens Dylan-kenners de beste docu! 

21:30 - 00:00   Hard Rain speelt Dylan
Om 21:30 yyr gaat het poppodium open waar de band Hard Rain het beste van Dylan laat horen.

Heb je zelf goede plannen of een uitgebreide verzameling die je wilt laten zien? Meld je dan via erik.ramaker@dru-industriepark.nl .

Meld je aan voor het Facebook evenement.

KOOP TICKETS

Bekijk ook