Zaal open: 20:00
Popzaal - staanplaats
Aanvang: 20:30
Deurprijs: €15,00
Genre: Rock

Het recente leven van Robin Borneman laat zich het beste omschrijven als een spannend en muzikaal boek; als een jongensdroom die is uitgekomen. In 2013 werd deze in het Brabantse Oss geboren zanger-muzikant via een YouTube filmpje ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. TSO is een van de meest succesvolle Amerikaanse muziekproducties ooit, met meer dan 10 miljoen verkochte albums en evenzoveel tickets. De eerder dit jaar overleden TSO-oprichter en producer Paul O’ Neill was dusdanig onder de indruk van Robins ‘whiskey voice’ dat hij hem direct een vaste plek in de band gaf.

Robin Borneman
De man die uitverkochte stadions in Amerika bezweert met zijn rauwe stem heeft echter ook een heel diepzinnige, gevoelige, ja zelfs filosofische kant. Een kant die muzikaal bijna haaks staat op wat Robin bij zijn Amerikaanse broodheer doet. TSO’s symfonische, progressieve rockmuziek versus zijn eigen mix van donkere roots, blues, folk, country en filmmuziek. Een stijlencombinatie die verbaast, verrast en ontroert; die tot de verbeelding spreekt, en de luisteraar meeneemt op avontuur. In zijn meeslepende nummers vol dynamiek -noem het gerust mini-hoorspelen- beschrijft en bezingt de eigenzinnige Borneman zijn moed, wanhoop, angst en liefde voor de wereld in liederen die uiteenlopen van heel klein en kwetsbaar tot zeer bombastisch en vlijmscherp.

Support: Raw Flowers (akoestisch)
Zowat alle liedjes van Raw Flowers ontstaan op akoestische gitaar. Flarden, ideeën en zanglijnen worden door songschrijvers Lawrence Mul en Paul Diersen samengesmeed op de zolder van eerstgenoemde. Dat geldt ook voor de nieuwe single Romper Stomper / I Can’t Quit Your Pretty Face in My Room, die 1 maart is verschenen bij Kroese Records. Op 30 maart brengen ze de zolderkamer naar het podium van de DRU Industriepark als support van labelgenoot Robin Borneman.


Ga voor meer informatie naar het Facebook event en word lid van de Facebook groep om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom het poppodium.

KOOP TICKETS

Bekijk ook