nieuws

Maestro Afvalrace brengt muzikale strijd naar Gemeinte EMOJI lees meer

60
Zaal open: 20:00
Popzaal - staanplaats
Aanvang: 20:30
Deurprijs: €20,00
Genre: Blues, Rock

King King sleepte in 2016 maar liefst vijf British Blues Awards in de wacht. Frontman Alan Nimmo, bekend van de Nimmo Brothers, is de drijvende kracht achter de band. King King heeft inmiddels vier studioalbums op haar naam staan. Hun debuutalbum “Take My Hand”werd meteen door de bluesrock community omarmd. Hun nieuwste exemplaar "Exile & Grace" (2017) krijgt lovende recensies en valt zowel bij blues als classic rock liefhebbers in de smaak.

King King is op dit moment één van de meest gevraagde bluesbands uit het Britse bluesfestivalcircuit. De band speelde de afgelopen jaren op gerenommeerde bluesfestivals als Great British Rhythm and Blues Festival, Edinburgh Jazz and Blues Festival, Abertillery Festival, Glastonbury en Blues Peer. Alan Nimmo is gezegend met een enorme dosis charisma. Nimmo wordt in King King omringd door de topmuzikanten Lindsay Coulson (bas), Jonny Dyke (toetsen) en Wayne Proctor (drums).

De mannen van Black Top gaan de zaal op de juiste temperatuur brengen. Black Top is een power-blues-rock trio met een rock ‘n roll instelling. Vette riffs, gierende gitaren en een sound die teruggrijpt naar de blues-rock uit de jaren ’70 en ’80. Dat klinkt als een mengelmoes van AC/DC en ZZ Top.

KOOP TICKETS

Bekijk ook