Vrijdag 11.12 2020
Vrijdag 11.12 2020
uitverkocht €7 50
uitverkocht €7 50

Gelders Goed IV

Zaal open: 19:30
Rabobankzaal
Aanvang: 20:00
Deurprijs: €10,00
Genre: Rock, Pop

Op vrijdag 11 december vind je weer 3 Gelderse bands op het podium van de DRU die ertoe doen!

Waltzburg uit Nijmegen maakt indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Bij gebrek aan geld en wereldfaam noemt Waltzburg zichzelf een vriendenband. De wereld van Waltzburg bestaat uit gelaagde en energieke songs, die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Met vijf bandleden op het podium worden de nummers omgezet naar een energiek en dansbaar geheel.Juist die balans zorgt voor de kracht van deze vriendengroep, die het soms niet al te luchtige leven weer een heel stuk leuker én dragelijker maakt.

Uit Arnhem komen de Dino Kids, een instrumentale band die klinkt als een experimentele surffilm on stage. Diepe grooves verses eigenzinnige gitaren omlijst door galm en fuzz. Als luisteraar wordt je heen en weer gesmeten tussen broeierige, hypnotiserende dekens van geluid. Dat alles in een omgeving van een muur van visuals.

Uit de Achterhoek komt Marise, een geluid van een diepe contrabas, sferische gitaar, synths, elektronische drums, heldere teksten en een warme stem. Marise maakt Nederlandstalige electro pop. Haar teksten zijn een dagboek en verhalen over gedachten en gevoelens uit haar dagelijks leven. Ze schrijft over onzekerheden, angsten en de drukte in haar hoofd. Onderwerpen waar veel van haar leeftijdsgenoten niet over durven praten, juist daarom vindt Marise het belangrijk erover te zingen.

Na deze 4e editie wordt de balans opgemaakt en zullen de eerste 12 bands verschijnen op een old school cassette welke in het voorjaar van 2021 uitgebracht gaat worden.

Meld je aan voor het Facebook event.
Blijf op de hoogte van alles in rondom het DRU Poppodium in de Facebook groep.

Bekijk ook