nieuws

Ulfse Avondvierdaagse: terug van weggeweest! lees meer

60
Zaterdag 19.03 2022
Zaterdag 19.03 2022
tickets €17 50
tickets €17 50

Erwin Java's Travel Party

featuring Sean Webster & Tollak Ollestad unplugged
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Genre: Blues

Beperkt aantal zitplaatsen, vrije keuze.

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood's Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards.

Na de dood van zanger Harry 'Cuby' Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten.

In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. Na de versoepeling van de corona-maatregelen per 1 juli 2020 startte Java zijn " After Lockdown Travel Party " uit welk project uiteindelijk " Erwin Java's Travel Party " is ontstaan waarmee Java vanaf september 2020 ook regelmatig te horen en te zien is in het live-TV-programma Veronica Inside.

Eén van de bezettingen van “Erwin Java’s Travel Party” is die met de uit Sheffield (UK) afkomstige en in Giethoorn woonachtige zanger/gitarist Sean Webster (1976). Hij zal de Travel Party voor deze “unplugged”-gelegenheid bijstaan. Webster, gezegend met een karakteristieke rauwe stem en een patent op melodieus, bluesy gitaarspel heeft in zijn loopbaan al over de hele wereld opgetreden. Zo verscheen hij onder meer op televisie in Austin (Texas) en deed diverse live-sessies voor de BBC Radio 2. De liefde bracht Webster naar Nederland (Giethoorn). Tot dusver bracht hij 6 albums uit.

Naast Java en Webster is de uit de USA afkomstige zanger/harmonicaspeler Tollak Ollestad aangetrokken die in die laatste hoedanigheid ook te horen is op "Keepin' it Real". Naast zijn old school bluesharmonicawerk wordt Tollak's harmonicaspel ook vaak vergeleken met dat van Toots Thielemans en Stevie Wonder. Na in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw met grootheden als Michael McDonald, Don Henley, Al Jarreau, Seal, Chet Atkins en Andrea Bocelli te hebben samengespeeld brengt de liefde Tollak in 2004 naar Nederland, meer in het bijzonder, Groningen. Afgelopen jaar is Tollak’s bekendheid gegroeid door zijn finaleplaats in de Senior Voice of Holland.

KOOP TICKETS

Bekijk ook