nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Vrijdag 18.11 2022
Vrijdag 18.11 2022
tickets €10 00
tickets €10 00

Hilltop Howlers + Miller & The Tone Machine

Openingsavond Dag van de Achterhoekse Popmuziek
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Genre: Rock, Pop

Hilltop Howlers
De eerste band die we kunnen aankondigen voor de openingsavond Dag Achterhoekse Popmuziek zijn de Hilltop Howlers! De Hilltop Howlers maken onvervalste rootsmuziek rechtstreeks uit de Achterhoek. De groep met bandleden die eerder van zich lieten horen in bands als Jovink, Automatic Sam, Bloody Honkies en Backcorner Boogie Band mag je muzikaal gezien ergens plaatsen tussen The Black Crowes, Rolling Stones en Lynyrd Skynyrd.

Thuisbasis van de Hilltop Howlers is The Boogie Barn, een repetitieschuur gebouwd uit dikke veldkeien en afgepelde boomstammen, die op een diep verscholen plek in de Achterhoek staat. De nieuwe plaat met Southern Rock & Soul staat voor deze zomer in de planning !

Bezetting: Daan Boers (drums), Geo Wassink (toetsen), Joep Lankveld (bas), Pieter Holkenborg (gitaar), Lawrence Mul (zang), Hendrik Jan Lovink (gitaar)

Miller & The Tone Machine
Nieuwe muziek, oude zielen, een combinatie van jeugdige kracht met muziek klinkend uit de tijd van een aantal generaties terug.

Gewoon lekkere muziek: dat is waar het bij Miller & The Tone Machine om draait. Bluesy soul met een flinke lading Achterhoekse authenticiteit. We zingen over liefdes, drank, zichzelf, alles en niks. Basriffs worden afgewisseld met sax solo's en een simpel soul-gitaartje knipoogt richting de ronkende Hammond. De zingende drummer met zijn rauwe stem completeert het geheel. Als je goed luistert zul je ook hedendaagse artiesten terughoren. Charles Bradley, Curtis Harding maar ook CCR en The Band zijn grote voorbeelden van Miller & The Tone Machine. Daarnaast zit het hele sixties & seventies arsenaal van blues tot soul tot rock in de genen van de 7 bandleden verankerd.

Hou de website van het DRU Industriepark of de Dag van de Achterhoekse Popmuziek in de gaten voor de aankondiging van de andere bands op deze avond.

KOOP TICKETS

Bekijk ook