nieuws

Stiekem dansen met Toontje Lager lees meer

60
Zaterdag 11.02 2023
Zaterdag 11.02 2023
uitverkocht €15 00
uitverkocht €15 00

Boh Foi Toch

+ Balkanova Orchestra
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Genre: Dialect pop

Boh Foi Toch ontstond als gelegenheidsband. Oud-Normaalleden Jan Manschot en Ferdi Joly, bassist Willem te Molder en trekharmonikaspeler/ liedjeszanger Hans Keuper vonden elkaar voor een optreden tijdens het Achterhoek Gala op Nieuwjaarsdag, 1990 in Hengelo (Gld).

Hun mengsel van zydeco en rock sloeg meteen aan, de Boh Foi Toch-Rap was een groot succes. Besloten werd door te gaan. Het repertoire werd uitgebreid en polka's, walsen, maar ook ballads vonden er hun plaats, net als Folky deuntjes en Tex-Mex. De teksten bleven steeds in het Achterhoeks!

Jan Manschot verliet de band in 1997 en Han Mali kon als drummer gelijk aan de slag met de opnames van de 4e CD “Boekspek”. Ferdi Joly keerde eind 2005 terug naar zijn oude liefde “Normaal”. Oud-Normaal gitarist Paul Kemper volgde hem op.

Boh Foi Toch speelt voor jong en oud en maakt voor en met iedereen feest.

Voor Boh Foi Toch het podium op klimt zal Balkanova Orchestra de zaal even lekker warm spelen. De stijllvolle band maakt oerswingende muziek, die niet in een hokje is te stoppen. De muziek heeft invloeden van klezmer, folk, gipsy en Balkan Beats. Naast hun eigen nummers spelen ze bekende gipsy originals en de door de band zelf verbalkaniseerde popsongs, denk aan de balkanversie van Katy Perry's grootste hit.

Het resultaat is aanstekelijke muziek, waarbij niemand stil kan blijven staan.

 

In het poppodium zijn uitsluitend sta plaatsen.