nieuws

Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin! lees meer

60
Zaterdag 07.10 2023
Zaterdag 07.10 2023
externe verkoop
externe verkoop

Gelders Goed // Iron Jinn + Oh Hazar

bandavonden door de Achterhoek - Oerkroeg Schiller
Zaal open: 20:00
Externe locatie
Aanvang: 22:00
Genre: Rock, Pop

De kaartverkoop gaat via de website van: https://www.oerkroegschiller.nl/

Deze avond is onderdeel van Gelders Goed, een concertreeks met ervaren en nieuw talent. Deze avonden worden op locaties door de hele Achterhoek gebracht. 7 oktober strijken we neer in Oerkroeg Schiller Aalten met twee bands van formaat: Iron Jinn en Oh Hazar!

Iron Jinn bestaat uit Oeds Beydals (The Devil’s Blood/Molassess/Death Alley), Wout Kemkens (Shaking Godspeed/De Niemanders), Bob Hogenelst (Birth of Joy/Molassess) en Gerben Bielderman (Pauw). De band maakt spannende rockmuziek met betoverende grooves en pure melodieën en harmonieën.

Iron Jinn is geboren uit de chemie tussen gitaristen/songwriters Oeds Beydals en Wout Kemkens, wiens eerste samenwerking leidde tot het Last Night On Earth Festival. Voor hun tweede samenwerking gingen ze naar het Roadburn 2018-podium en voerden nieuw origineel materiaal uit onder de naam als Iron Chin. De psychedelische rockmuziek muziek was stevig, hallucinant en veelbelovend. Het groeide uit tot de band in huidige vorm met een ondefinieerbare kwaliteit en totaal onderscheidend geluid! Het debuutalbum van de groepvolgt de logica van een droom; geen. Iron Jinn is een album op de grens van realiteit, fantasie en droom, maar veroorzaakt door gebeurtenissen uit het echte leven.

Oh Hazar zoekt de grens op tussen tegenstellingen. In een verslavende trip vol alternatieve artpop, indierock en postpunk raakt de band universele thema’s als macht en onmacht, eenzaamheid en nooit alleen zijn. Aankomend debuut Clair Obscur werd geproduceerd door Simon Akkermans en is vernoemd naar de schilderstijl die fel licht naast eindeloos donker zet. Live levert dit prikkelende shows op met subtiele humor, scherpe vragen en muziek die onder de huid kruipt. Oh Hazar is geïnspireerd door zowel Duits expressionisme en film noir als The White Stripes en St. Vincent.

Oh Hazar is: Imke Loeffen (vocals & gitaar), Stefan Kollee (gitaar & vocals), Imanishi Kleinmeulman (drums & percussie), Pauline Timmerbeil (basgitaar) Gelders Goed on Tour is een initiatief van DRU poppodium en Poppunt Achterhoek

Met steun en medewerking van: Fonds Podiumkunsten/ Provincie Gelderland / Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek / Poppunt Gelderland / 3voor12 Gelderland.

Na de eerste reeks hebben de bands de mogelijkheid één nummer op te nemen in het poppodium van de DRU wat later uitgegeven zal worden op cassette.

Bekijk ook