nieuws

Monsterlijk lekker ijs lees meer

60
Vrijdag 03.11 2023
Vrijdag 03.11 2023
deur verkoop
deur verkoop

Gelders Goed / Four Eyed Faces / Stone Edge

bandavonden door de Achterhoek- Uffie's ZUTPHEN
Zaal open: 20:00
Externe locatie
Aanvang: 20:30
Genre: Rock, Pop

Keldersessies x Gelders Goed
(kaarten aan de avondkassa)

Deze avond is onderdeel van Gelders Goed, een concertreeks met ervaren en nieuw talent. Deze avonden worden op locaties door de hele Achterhoek gebracht. 3 november hebben we een date met de Keldersessies uit Zutphen. We duiken de kelder van Uffie’s in met twee bands, Four Eyed Faces en Stone Edge!

Four Eyed Faces bestaat uit vijf fans van de popencyclopedie, die elkaar vinden in hun gemeenschappelijke liefde voor gitaarliedjes. Liedjes zoals ze vanaf pak ‘m beet de jaren 60 tot nu worden gemaakt. Mooie akkoorden, onverwachte akkoorden soms, rifjes en melodieën die blijven hangen. Songschrijvers Stef Woestenenk en Paul Diersen zoeken ze, kneden ze tot een geheel en leggen ze vast. Tot eind 2024 verschijnt er elke zes weken een nieuw liedje online op de bekende streaming platforms. Het zojuist verschenen ‘Sentimental Fool’ is de eerste in deze nieuwe reeks. Die productiviteit is ze niet vreemd: de band is ontstaan als opnameproject tijdens de lockdown in 2020. Als trio, met drummer Mike Visser, bracht Four Eyed Faces in anderhalf jaar tijd al twee albums uit, opgesplitst in series van EP’s op de streamingdiensten. De eerste handvol optredens deed de band vervolgens ook, uitgebreid met Nathan Meinen (bas) en Martijn Boland (gitaar). Met veel nieuwe muziek in het verschiet, gaat de band nu ook weer de planken op.

Stone Edge
Ongetemd en met een passie voor de gouden jaren 70 houdt Stone Edge de tijdsgeest van artiesten als Cream, Grateful Dead en J.J. Cale in leven en hedendaags. Wat ooit begon als drie vrienden op de middelbare school die meededen aan een talentenjacht is uitgegroeid tot een groep doorgewinterde ras-muzikanten die technisch en muzikaal niet de grens alleen opzoeken, maar deze ook al te graag overschrijden. In augustus van dit jaar werd ook het nieuwe album 'As Good As New' uitgebracht. Een divers album waarbij de band op zoek ging naar hun nieuwe, gedefinieerde sound.

Gelders Goed on Tour is een initiatief van DRU poppodium en Poppunt Achterhoek Met steun en medewerking van: Fonds Podiumkunsten/ Provincie Gelderland / Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek / Poppunt Gelderland / 3voor12 Gelderland en De Bandjesfabriek

Na de eerste reeks hebben de bands de mogelijkheid één nummer op te nemen in het poppodium van de DRU wat later uitgegeven zal worden op cassette.

Bekijk ook