nieuws

Maestro Afvalrace brengt muzikale strijd naar Gemeinte EMOJI lees meer

60
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Genre: Pop, Indie

Topavond voor muzikale fijnproevers, Solomon en Habitants komen met een dubbele headlineshow naar de DRU!

Met de release van het debuutalbum ‘It’s All Downhill From Here’ tijdens ESNS’23 veroverde de Maastrichtse band Solomon een plek in het Nederlandse clubcircuit. Een zeer succesvolle eerste headline tour langs de Nederlandse zalen was de start van een dynamisch festivalseizoen en hun oversteek naar de UK. Inmiddels terug in het land maakt Solomon zich klaar voor de 2e Clubtour van 2023, waar zowel de debuutplaat als nooit eerder vertoond werk centraal staat. De Alternative/Indie band komt met een indringende sound, vakkundig en gedurfd met een eigenzinnige eigenheid en tegelijkertijd smooth en edgy. Solomon bewandelt haar eigen weg in het Alternative/Indie-genre, in de voetsporen van internationale acts als Elbow, The National, Editors en Radiohead. De band werd eerder dit jaar uitgeroepen tot KINK Future Icon ’23, en werd genomineerd voor de Limburgse Popprijs.

OOR - ‘Mensen het zwijgen opleggen, voordat ze over je beginnen te praten: het overkwam Solomon in januari tijdens Noorderslag in Groningen. Solomon bleek onverwacht het medicijn voor de Hollandse ziekte, door met hun melancholische indiepop het immer vrolijk kakelende vaderlandse poppubliek te veranderen in een gehypnotiseerde kudde, die niet anders konden dan ademloos toekijken.

HABITANTS is een intrigerende band met een unieke sound van melancholie, donkerheid en shoegaze. Met diepgaande composities, de prachtige etherische stem van zangeres Anne van den Hoogen en betoverende reverb gitaren (van o.a The Gathering gitarist René Rutten) neemt de band haar publiek mee op een intense muzikale reis. Met het debuutalbum One Self (2018) heeft Habitants zichzelf op de kaart gezet als een opkomende kracht in de alternatieve muziek-scene. De plaat kreeg wereldwijd lovende reacties. De band speelde daarop een clubtour door Nederland en stond op festivals als Bruis en Oranjepop.

Met het vervolgalbum ALMA (geproduceerd door producer Attie Bauw en verwacht begin 2024) krijgt de dromerige shoe-gaze sound een experimenteler geluid. De band durft hiermee buiten de gebaande paden te treden en te zoeken naar nieuwe manieren om hun krachtige geluid uit te diepen of tot verstilling te verfijnen.

“Van een ongekende, pakkende en diepgravende schoonheid. Een droomdebuut!” - Subjectivisten (NL)

KOOP TICKETS

Bekijk ook