nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Genre: Blues

IAN SIEGAL
De meest toonaangevende hedendaagse bluesartiest van Groot-Brittannië en meervoudig prijswinnaar; Ian Siegal

Ian Siegal wordt vaak de favoriete bluesman van nu en afvallige Americana'man van Groot-Brittannië genoemd.

Classic Rock noemt Siegal ‘een nationale schat’, de Amerikaanse bluesbijbel zegt ‘enorm talent’ en MOJO magazine noemt hem ‘de slimste schrijver en meest magnetische bluesartiest in Groot-Brittannië.’

Hij is de enige Brit die tweemaal is genomineerd voor de US Blues Music Awards, feitelijk de Grammy's of the Blues. En hij is de enige Brit die tweemaal door MOJO is verkozen tot Bluesalbum van het jaar.

Hoewel hij bekend staat als bluesman, is er slechts één tint in het palet van een artiest die tussen continenten, tijdperken en verwachtingen glijdt. Zijn sterke punt is spelen voor een publiek. Hij neemt de leiding over het podium op een manier die maar weinig hedendaagse artiesten kunnen evenaren. Zweet, passie, humor, opruiende slidegitaar en een stem vol ziel die groot genoeg is om bomen om te laten vallen!

RALPH DE JOGH
In een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Ervaar de schoonheid van dit fenomeen. Dit is puur…Dit is Ralph de Jongh….Dit is Emotie.

“Een van de beste songwriters van Nederland” – Music Maker Magazine

“Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien” – Het Parool

Ralph de Jongh gaat twee jaar mee als vaste support mee op tournee met zijn favoriete Nederlandse bluesband, de legendarische Cuby + The Blizzards van 2006 t/m 2008. Tijdens deze tour schreef Harry nog een aanbevelingsbrief: “Geloof me. Ik heb Ralph al heel vaak zien optreden en ik kan je verzekeren: dit is waar voor je geld. Na Ralph te hebben zien touren met C+B voor een jaar, ben ik ervan overtuigd dat een zeldzaam talent en een goede vriend hier aan het werk is.” 

 
 
KOOP TICKETS

Bekijk ook