nieuws

Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin! lees meer

60
Zaterdag 02.03 2024
Zaterdag 02.03 2024
toegang gratis
toegang gratis

Muziek Meeting Achterhoek

Ontmoetingsplaats voor Achterhoekse muzikanten
Zaal open: 12:00
Externe locatie
Aanvang: 13:00
Genre: Special

Locatie : Amphion Film ( voorheen De Gruitpoort) Doetinchem

Aanmelden kan: via deze link

Op zaterdag 2 maart organiseren Poppunt Achterhoek, DRU Poppodium en Amphion Cultuurbedrijf de Muziek Meeting Achterhoek. MMA is een gratis dag voor iedereen die zich regelmatig met muziek bezig houdt: van muzikanten en producers tot hiphopartiesten, boekers, managers, podcasters, technici, programmeurs en podia. Alle stijlen worden vertegenwoordigd: van rap tot house en classic tot pop. Gedurende de dag kunnen deelnemers genieten van verschillende paneldiscussies, masterclasses en een afsluitende netwerkborrel.

SONAR, het platform voor muzikanten en podia !
Sonar is de grootste vijver van muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. Dit online platform is een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken.
Tijdens de Muziek Meeting Achterhoek nemen initiatiefnemer Imke Loeffen (Poppunt Gelderland) en platformcoördinator Lisanne Sinnema (Sonar) in een klein uur alle ins en outs van het muziekplatform met je door en laat programmeur Amber Volman (Luxor Live) weten waar zij op let bij het selecteren van acts via het platform. Een panel vol praktische tips en tricks en een kijkje achter de schermen, waardoor jij direct via Sonar op zoek kunt naar shows, airplay, support en meer!

SPELEN!! SPELEN!! SPELEN!!
Dit panel kwam in 2019 al eens aan bod maar blijft actueel en wellicht de belangrijkste vraag van muzikanten. Hoe kom ik aan meer optredens ? Hoe maak ik een goede indruk ? Hoe benader je een programmeur ? Waarom speelt die ene band wel als support act van al die coole grotere bands en kom ik er niet tussen? Wat doen zij goed of ik verkeerd?  Tal van vragen die iedere muzikant bezig houden.
Tijdens het panel  gaan we hier dieper op in met Dante van Hasselt, muzikant. Nienke Penterman, programmeur Zwarte Cross en Manana Manana en Thijs Linskens, kersverse programmeur pop & dance  bij in Gigant Apeldoorn.

Geld vragen voor een optreden ? Het is toch ook je hobby ?
Altijd lastig, wat kun je vragen voor een optreden ? En waarom is het verstandig een vaste gage te vragen maar soms even op de tweede plek te zetten.
Omdat er meer muzikanten met deze vraag worstelen is er nu zelfs een heuse rekentool ontwikkeld.
In 2017 werd de Fair Practice Code gelanceerd in de Nederlandse kunst- en cultuursector. Een belangrijk thema in deze code is Fair Pay: eerlijke betaling aan muzikanten en anderen die werkzaam zijn in de sector. Echter, er is nooit een duidelijke en transparante manier gevonden om een gage voor een optreden te bepalen.
Het Ministerie van OCW heeft daarom de hulp van de sector en van Platform ACCT ingeroepen om eerlijke honorarium-richtlijnen te bepalen, die kloppen bij de fase waarin verschillende artiesten/acts zich bevinden. Muzikanten, podia, managers en bookers zijn aan een zogeheten FairPACCT Ketentafel gaan zitten en samen met een onafhankelijk bureau hebben zij punten gemaakt en getest waarop door popmusici gescoord kan worden om hun fase te bepalen.
We nemen het door met Meryn en Florian Bevelander van de band Sonic Whip en Frederike Berendsen van FRÉ maar zij delen ook hun persoonlijke ervaringen

Blend-It is een project voor alle jongeren van 12 tot ±25 jaar in Doetinchem, waarbij je alles kunt leren over het bespelen van een instrument, rappen, songwriten, beats produceren en het opnemen van muziek. Je kan meedoen vanaf elk niveau. Of je nu al jarenlang zingt, een instrument bespeelt of gewoon geniet van het luisteren naar muziek. De deelnemers creëren hun eigen muziek en teksten onder begeleiding van ervaren mensen uit het vak. De genres hip-hop, rock, pop en alles daar tussenin komen aan bod en worden versmolten tot één grote ‘Blend’! Blend-It wordt georganiseerd door @Amphion Muziekschool en JC. Tijdens de Muziek Meeting staat er een set up in JC en hoor je alle ins and outs over deelname !

De dag vindt plaats tussen 12:00 - 17:30 en wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel. Gedurende de borrel hebben deelnemers de kans om na te praten met enthousiaste vakgelijke en aanwezige specialisten. De perfecte kans om jouw netwerk uit te breiden. Tijdens de borrel zijn er korte showcases van Achterhoekse artiesten. Aanmelden kan tot op de dag zelf, maar je mag ook last minute binnen komen lopen.

Bekijk ook