nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Zaterdag 05.10
Zaterdag 05.10
tickets €10 00
tickets €10 00

Hilltop Howlers + Ruby Electric @ Gelders Goed

't Witte Huys Borculo
Zaal open: 20:30
Externe locatie
Aanvang: 21:00
Genre: Blues, Rock

Deze avond is onderdeel van Gelders Goed, een concertreeks met ervaren en nieuw talent. Deze avonden worden op locaties door de hele Achterhoek gebracht. 5 oktober strijken we neer in de live locatie van Borculo, t Witte Huys, met twee bands van formaat : Hilltop Howlers en Ruby Electric.

HILLTOP HOWLERS

Op het uitstekend ontvangen debuutalbum ‘Gloria’ (2019) liet de band een meer southern rock geluid horen. Echter, op de nieuwe plaat ‘Alright, Alright!’ tapt de band uit een ander vaatje en dit resulteert in een negen nummers tellend album dat rootsy rock 'n roll, 60’s psychedelische rock en elementen van Britpop combineert.
"Vanwege enkele bezettingswisselingen is de sound van de band veranderd ten opzichte van ‘Gloria’”, meldt gitarist/oprichter Hendrik Jan Lovink . “De basis is nog uiteraard nog steeds rock ‘n roll, maar we hebben veel inspiratie gehaald uit meer alternatieve bands als Howlin’ Rain, Majestic Scene en Claw Boys Claw. Ik heb de overtuiging dat we daardoor onze eigen Hilltop Howlers sound nu echt gevonden hebben."

RUBY ELECTRIC

De ontembare vierkoppige band uit het Oosten van Nederland, die zich niet in een hokje laat plaatsen. Met een rauwe mix van soul, blues en rock 'n roll sleuren ze je mee op een ongetemde joyride door het grensgebied van rock en blues. Hun geluid is een brute combinatie van harde grooves, verleidelijke riffs en doorleefde zang, verankerd in een vintage esthetiek, die knipoogt naar de donkerste uithoeken van rock 'n roll!

Gelders Goed on Tour is een initiatief van DRU poppodium en Poppunt Achterhoek. Met steun en medewerking van: Fonds Podiumkunsten / Provincie Gelderland / Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek / 3voor12 Gelderland .


Na de eerste reeks hebben de bands de mogelijkheid één nummer aan te leveren, wat later uitgegeven zal worden op cassette.

 

KOOP TICKETS

Bekijk ook