nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Zaal open: 20:00
DRU Industriepark
Aanvang: 20:30
Genre: Rock

Tussen december 2022 en januari 2024 bezocht collectief De Niemanders asielzoekerscentra in Nederland op zoek naar zangers, muzikanten en hun muziek en verhalen.
Koersend op gevoel maakten ze een nieuw Niemanders album, dat een oprechte samenwerking werd tussen de mensen die ze ontmoetten en henzelf.
Een belangrijk verschil met hun eerste album (geschreven in Nederlandse gevangenissen) was dat deze maal de zangers en muzikanten wel mochten worden opgenomen in een mobiele studio. Het album is daardoor een mengelmoes van vele zangers en allerlei talen en vertelt de verhalen van hun heftige reizen, dromen, familie, vorige levens ‘thuis’ en hun huidige situatie als vluchteling.
De nieuwe verzameling songs is een creatieve wonderstamppot van veelkleurige muziek die laveert tussen swingende afrobeat, high life, desert rock, rootsy psychedelica, maar ook de alternatieve rock, waar Rocco Ostermann (Donnerwetter/Shaking Godspeed) en Wout Kemkens (Iron Jinn/Shaking Godspeed) om bekend staan sijpelt er doorheen.
Je zou kunnen zeggen dat op een enkel lied na, elk nummer een film soundtrack is voor de tekst.
De Niemanders liveband is een verrassende mix tussen muzikanten en zangers waarvan sommigen in asielzoekerscentra wonen (of hebben gewoond).

KOOP TICKETS

Bekijk ook