nieuws

Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin! lees meer

60
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Genre: Progrock

Mostly Autumn, een band die niet meer is weg te denken uit het Britse progressieve rocklandschap. Het pure emotionele gitaarwerk van Bryan Josh doet sterk denken aan gitaarhelden als David Gilmour en Steve Hackett.

Mostly Autumn is afkomstig uit het Engelse York en werd in 1996 opgericht door Bryan Josh. Geïnspireerd door groepen als Genesis en Pink Floyd weet de band in de loop der jaren een eigen sound te ontwikkelen. Kenmerkend voor Mostly Autumn is het progfolkgeluid. Keltische invloeden worden gecombineerd met symfonische, melodieuze passages en heavy elementen.
Naast Bryan Josh bestaat de band uit zangeres Olivia Sparnenn, gitarist, zanger en toetsenist Chris Johnson, Angela Gordon (dwarsfluit, zang en toetsen), bassist Andy Smith en drummer Henry Rogers.

De band bracht onlangs een live-cd met verrassende nieuwe versies van oud werk opgenomen in de beroemde Abbey Road studio’s. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw Mostly Autumn album én er zal dit jaar ook een vervolg komen op Bryans solo-album ‘Transylvania (Part 1 - The Count Demands It)’.

KOOP TICKETS

Bekijk ook