nieuws

Lezing over Maria van Nassau en Willen van den Bergh lees meer

60
Aanvang: 20:00
Rabobankzaal
Genre: Muziektheater

‘Ik gaa met je lueke binge’ staat er op de strippenkaart die Angela 16 jaar geleden op Moederdag kreeg van haar dochters. Nu Angela 60 wordt en haar dochters volwassen zijn, is het hoog tijd om die strippenkaart te gaan innen.  Samen met haar muzikale kompaan Nico Brandsen viert Angela hun 25-jarige bestaan in ons theater. Maar Angela houdt niet van het omzien in nostalgie, da’s zonde van de tijd. Voorwaarts! Maar hoe nu verder de komende dertig jaar? In Lueke Binge bepaalt Angela haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Ze pakt je bij de kladden met een prachtig verhaal en wondermooie nieuwe liedjes die je in je kern raken.

Angela Groothuizen laat al vele jaren haar ‘kleinkunstkant’ horen op cd en in het theater. Misschien is dat voor een groot publiek, dat haar nog in het Dolly Dots-hokje heeft zitten of haar niet anders kent dan als jurylid van diverse tv-talentenjachten, nog verrassend. Voor theaterpubliek met oor voor het Nederlandse chanson is dat al jaren niet meer zo. Het winnen van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het door haar gezongen en door Jan Beuving geschreven ‘Vinkeveen’ heeft de erkenning in 2012 een stevige boost gegeven.

KOOP TICKETS

Bekijk ook