Dinsdag 19.07
Dinsdag 19.07
toegang gratis
toegang gratis

Yevhenii Motorenko

Euregio Rijn-Waal Studentenfestival
Zaal open: 19:15
Rabobankzaal
Aanvang: 19:30
Genre: Klassiek Concert

Vrije entree, reserveren is niet nodig. 

Ook dit jaar is het DRU Industriepark een van de locaties voor het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenfestival. Deelnemers volgen gelijktijdig de parallel lopende Kawai Heinrich Neuhaus Masterclasses en kunnen het nieuw geleerde direct toetsen aan de uitvoeringspraktijk. Na het grote succes van de vorige editie, die in de regio op groot enthousiasme werd onthaald, waarbij tijdens 124 concerten in 2 weken veel publiek werd verwelkomd, hebben de organisatoren de samenwerking met de deelnemende steden en gemeenten nog verder uitgebouwd. 

Deze zomer zullen 33 jonge pianisten uit Australië, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Estland, Hongarije, IJsland, Italië, Kosovo, Letland, Litouwen, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Turkije en Zuid-Korea garant staan voor hoogstaande interpretaties tijdens 124 concerten in de Euregio Rijn-Waal. De pianisten zijn allen uitzonderlijk getalenteerde jongeren die aan diverse conservatoria in Europa studeren, zich voorbereiden op een auditie of een concours of zich na het afsluiten van hun studie nog verder willen bekwamen. 

De toegang tot de concerten is gratis. U wordt van harte uitgenodigd om onze concerten te bezoeken en een rechtstreekse donatie voor de pianisten te geven. Uw giften geven onze deelnemers de mogelijkheid hun cursusgeld terug te verdienen, wat voor studenten zeker niet onbelangrijk is. Alle giften na afloop van de concerten gaan volledig naar de concerterende pianisten. 

In Ulft vinden dit jaar 4 bijzondere concerten plaats, gespeeld door uitmuntende jonge pianisten. Op dinsdagavond 19 juli speelt Yevhenii Motorenko (Oekraïne) werken van W. A. Mozart, Fr. Chopin en V. Silvestrov.

Yevhenii Motorenko werd in 1999 in Oekraïne geboren en studeerde vanaf zijn 4de piano bij Prof. Gridneva aan de Lysenko Muziekschool in Kiev. Hij is laureaat van verschillende internationale pianoconcoursen, onder meer van de internationale Chopin-concoursen in Oekraïne, Polen en Estland, het internationale concours “Music without Limits” in Litouwen en het internationale concours voor jonge pianisten in Tbilisi, Georgië. Hij studeert aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf, tussen 2017 en 2020 bij Prof. Barbara Szczepanska, sinds 2020 in de klas van Prof. Paolo Giacometti.

Bekijk ook