nieuws

Ulfse Avondvierdaagse: terug van weggeweest! lees meer

60
Zaal open: 13:30
Rabobankzaal
Aanvang: 14:00
Genre: Special, Theaterconcert, Pop, Dialect pop

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers vindt het belangrijk de streektaal onder de aandacht te brengen en te houden. Streektaal maakt immers een belangrijk deel uit van het cultureel erfgoed in deze regio's. Daarom organiseert het Erfgoedcentrum het streektaalfestival Plat Gespöld, een jaarlijkse ode aan het dialect van de Achterhoek en de Liemers. 

Tijdens Plat Gespöld krijgt het publiek opnieuw de kans uit drie genomineerden de winnaar van De Gelderse Kleiroze te kiezen. De genomineerden worden in oktober bekendgemaakt. Er is nadrukkelijk plaatsgemaakt voor jong talent. Jonge artiesten worden uitgedaagd een nummer in dialect te spelen en laten daarnaast ook horen welke muziek ze normaal gesproken spelen. 

De presentatie is in handen van Laura van Kaam.

KOOP TICKETS

Bekijk ook