nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Zaterdag 27.07
Zaterdag 27.07
toegang gratis
toegang gratis

Pianoconcert Clara Strobel

Internationaal Euregio Rijn - Waal Studentenmuziekfestival
Zaal open: 19:15
Rabobankzaal
Aanvang: 19:30
Genre: klassiek

Het Internationaal Euregio Rijn - Waal Studentenmuziekfestival doet ook deze zomer het DRU Industriepark aan, met vier concerten van begenadigde jonge pianisten.  

Zaterdag 27 juli, 19u30

Clara Strobel (België)

met werken van Fr. Chopin, M. Ravel en C. Alkan

Entree gratis, graag vrijwillige bijdrage.

Clara Strobel (Sint-Niklaas, België - 2002) stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader.
Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in haar geboortestad bij Johan Lybeert. Tot 2019 studeerde ze aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf in de jong talent afdeling 'Schumann Junior' in de klas van Prof. Barbara Szczepanska. Sinds november 2020 studeert ze bachelor piano aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover bij prof. Ewa Kupiec. Haar brede muzikale interesse brengt haar ertoe, naast haar pianostudie, ook orkestdirectie te volgen.
Clara is laureate van verschillende wedstrijden: eerste prijs bij de Duitse regionale muziekwedstrijd Jugend Musiziert voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), derde prijs als jongste laureate bij de Belgische Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de eerste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om België te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014). In september 2020 won ze de tweede prijs bij de Cantabile Pianowedstrijd in de leeftijdscategorie tot 19 jaar.
Daarnaast mocht ze in 2011 ook de cultuurprijs voor aanstormend talent van de stad Sint-Niklaas ontvangen.
Concertervaring kon ze opdoen tijdens optredens in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Korea, zowel solo als in kamermuziekverband. Ze kreeg ook verdere muzikale impulsen tijdens masterclasses bij onder meer Georg Friedrich Schenck, Anna Malikova, Daniel Blumenthal, Severin von Eckardstein, Janusz Olejniczak, Bernd Goetzke, Geoffrey D. Madge, Ian Fountain, Boris Berman, Grigory Gruzman en Lev Vinocour.
Sinds 2023 is Clara beurshouder van de stichting Yehudi Menuhin Live Music Now Hannover.
Ondanks haar jonge leeftijd beschikt ze al over een enorm repertoire, van barok tot hedendaagse muziek.

Bekijk ook