nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Dinsdag 30.07
Dinsdag 30.07
toegang gratis
toegang gratis

Pianoconcert Gabriel Jun Yeo

Internationaal Euregio Rijn - Waal Studentenmuziekfestival
Zaal open: 19:15
Rabobankzaal
Aanvang: 19:30
Genre: klassiek

Het Internationaal Euregio Rijn - Waal Studentenmuziekfestival doet ook deze zomer het DRU Industriepark aan, met vier concerten van begenadigde jonge pianisten.  

Dinsdag 30 juli, 19u30

Gabriel Jun Ho Yeo (Duitsland)

met werken van F. Schubert, S. Rachmaninov, A. Berg en S. Prokofiev

Entree gratis, graag vrijwillige bijdrage.

Gabriel Yeo (1998, Münster) speelt piano sinds hij 4 jaar oud was. Zijn eerste pianolessen kreeg hij van Annette Strootmann (Münster), daarna van 2008 tot aan zijn dood in 2012 van prof. Karl-Heinz Kämmerling (Hannover University of Music, Theatre and Media). Na van 2012 tot 2016 te hebben gestudeerd bij Vassilia Efstathiadou, vervolgde hij zijn studie bij Matti Raekallio en Jan Jiracek von Arnim in Hannover (HMTMH) en Wenen (Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten en sinds oktober 2016 bij Bernd Goetzke in Hannover. Als onderdeel van zijn kamermuziekstudie in Leipzig ontving hij waardevolle muzikale impulsen van Boris Kuznetsow en Jacques Ammon.
Yeo vierde zijn eerste successen op het Duitse jeugdconcours Jugend muziziert, waar hij tussen 2011 en 2013 het maximale aantal punten behaalde op nationaal niveau in verschillende categorieën. In maart 2015 won hij de GWK Muziekprijs en werd tevens beste geplaatst op de VIII. Internationale Muziekprijs voor de Jeugd.
In 2018 won hij de eerste prijs op de International Grotrian Piano Competition en ontving hij ook de tweede prijs in de finale TONALI19 van de Elbphilharmonie Hamburg. Gabriel is ook winnaar van internationale wedstrijden zoals het Concours International André Dumortier 2018, de International Theodor Leschetizky Piano Competition 2020, de 5th Manhattan International Music Competition 2021 en het Concurso Internacional Santa Cecília 2022.
Deze jonge artiest gaf tot nu toe concerten in onder meer het Konzerthaus Berlin, het Beethovenhaus Bonn, het Staatstheater Braunschweig, de Tonhalle Düsseldorf, de Filharmonie in Essen, de Elbphilharmonie Hamburg, de Laeiszhalle Hamburg en de Keulse Filharmonie. Concertenreizen brachten hem naar vele landen in de Europese Unie en China en naar grote zalen zoals het Casa da Música in Porto. Gabriel trad op als solist met orkesten als de Duitse Kamerfilharmonie Bremen, de Franse Kamerfilharmonie, het Portugees Filharmonisch Orkest en de Chapelle Musicale de Tournai.
Talrijke ontmoetingen met de hierboven genoemde gerenommeerde pianodocenten, maar ook met Dmitri Alexeev, Boris Berman, Alfred Brendel, Peter Feuchtwanger, Robert Levin, Dae-Jin Kim en Arie Vardi in Duitsland, Italië, Korea, Nederland, Oostenrijk en Portugal droegen bij aan de opleiding van deze jonge musicus.
In oktober 2019 gaf hij zelf een masterclass in Shenzhen, China.
Van 2013 tot 2014 was Gabriel violist-concertmeester van het Jeugd Symfonieorkest van de Westfaalse Muziekschool in Münster.
Yeo is een beurshouder van de German Music Life Foundation en hij werd in augustus 2021 ook toegelaten tot het concertfinancieringsprogramma van de Duitse Muziekwedstrijd.

Bekijk ook