nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Zaterdag 03.08
Zaterdag 03.08
toegang gratis
toegang gratis

Pianoconcert Vincent Neeb

Internationaal Euregio Rijn - Waal Studentenmuziekfestival
Zaal open: 19:15
Rabobankzaal
Aanvang: 19:30
Genre: klassiek

Het Internationaal Euregio Rijn - Waal Studentenmuziekfestival doet ook deze zomer het DRU Industriepark aan, met vier concerten van begenadigde jonge pianisten.  

Zaterdag 3 augustus, 19u30

Vincent Neeb (Duitsland)

met werken van Fr. Chopin, K. Szymanowski en A. Scriabin

Entree gratis, graag vrijwillige bijdrage.

Vincent Neeb, geboren in München in 1998, kreeg zijn eerste pianolessen van Stefan Flemmerer. In 2011 werd hij aangenomen als jongstudent aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in München, eerst bij Michaela Pühn en sinds 2014 bij Markus Bellheim, waar hij in 2016 ook aan zijn bachelor begon. In het wintersemester 2019/20 studeerde hij bij Martin Hughes aan de University of Music and Performing Arts Vienna als onderdeel van het Erasmus-uitwisselingsprogramma.
Momenteel volgt hij de masteropleiding piano aan de Hannover University of Music, Drama and Media bij Ewa Kupiec. Hij vervolledigde zijn opleiding tijdens tal van masterclasses, onder anderen bij Eduardo Delgado, Andrzej Jasinski, Bernd Goetzke en Andrea Bonatta, en is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen, zoals de MozARTe Piano Competition Aachen (2019), de International Grotrian Steinweg Competition (2018) en het Brahms Pianoconcours Detmold (2017).
Vincent legt een bijzondere focus op het spelen in pianoduo met zijn zus Sophie. Samen hebben ze tal van nationale en internationale concoursen gewonnen, zoals het Concorso pianistico internazionale Roma voor piano vierhandig (2017), de WDR Classic Prize van de stad Münster (2015) en de wedstrijd op het Bad Herrenalb International Piano Duo Festival (2013). In 2019 ontvingen ze een studiebeurs en verschillende speciale prijzen op de Duitse Muziekwedstrijd en werden ze opgenomen in de concertfinanciering van deze wedstrijd.
Sindsdien traden ze op in gerenommeerde zalen als de Herkulessaal en het Prinzregententheater in München, de omroephal in Bremen en het NDR Rundfunkhaus in Hannover, maar ook op bekende festivals als de Sommerliche Musiktage Hitzacker, het Schleswig-Holstein Musik Festival en de Cantiere Internazionale d'Arte Montepulciano.
Dit seizoen verschijnen hun eerste twee cd-opnamen op het Audite-label. Sinds 2018 studeren ze pianoduo bij Shao-Yin Huang en Sebastian Euler aan het conservatorium van Innsbruck en kregen ze impulsen van andere toonaangevende duo's als Hans-Peter en Volker Stenzl, maar ook van Yaara Tal en Andreas Groethuysen.
Vincent studeerde ook wiskunde aan de LMU München. In 2018 won hij een gouden medaille op de International Mathematics Competition in Blagoevgrad (Bulgarije), en in 2020 rondde hij zijn studie af met een scriptie over de Gaussische priemgetalstelling. Hij was beurshouder van het Max Weber-programma.

Bekijk ook