TAALKEUZE: NL | DE | EN

Expositie

Tatum Kempers – Fotografie

Expositie BREEKijzer

Het fotografische werk van Tatum Kempers bestaat voornamelijk uit zelfportretten die ze maakt door middel van verschillende technieken. Zo maakt zij gebruik van lightpainting ( schilderen met licht), lange sluitertijden, schilderen, en soms gebruikt ze haar iPhone of analoge technieken.

 • ma 04
  feb
  22
  mrt
 • -
 • ICER/CIVON
Meer

Reguliere film

Adrift

Film

Tami en Richard zijn twee avonturiers die elkaar ontmoeten op Tahiti. Wanneer een bevriend echtpaar Richard $10.000 biedt om hun boot naar San Diego te zeilen, besluit hij - samen met Tami - de opdracht aan te nemen. Maar door een tropische storm loopt wat een avontuurlijke, romantische reis had moeten worden uit op een ramp.Land: Verenigde StatenGenre: Drama / AvontuurJaar: 2018Lengte: 96 minutenRegie: Baltasar KormákurActeurs: Shailene Woodley, Sam Claflin en Jeffrey Thomas

 • wo 20
  feb
 • 20:00
 • € 6.75
 • Rabobankzaal
 • Boek nu
Meer

Special

Bodemschatten // Bodenschätze

Soundart Roadtrip Performance

Het ijzer uit Ulft, de Bad Bentheimer zandsteen, bakstenen en weverijen, het Nederlands en het Duits, een saxofoon en een trompet: alles is geluid. De voorstelling Bodemschatten neemt je mee op een klank-archeologische reis door de Euregio. Klankkunstenaars Remco de Kluizenaar (NL) en Ansgar Silies (D) graven in de klankrijkdom van hun Heimat. Deze roadtrip leidt tot een verrassende, humorvolle en poëtische voorstelling die voortdurend verschuift tussen concert, storytelling en theater. De Kluizenaar tourde tussen 1998 en 2010 regelmatig door de Achterhoek met zijn surfrockband Killerbananazz. Daarna verzamelde en bouwde hij honderden muziekinstrumenten. Hij componeert voor film en voor zijn locatietheatergroep Waterlanders, die sinds 2005 jaarlijks op Oerol speelt. Silies is zijn Duitse spiegelbeeld met electronica-band Bassfrucht, zijn filmmuziek voor WDR en theatervormgeving voor vele Duitse staatstheaters. De twee heren hebben in de klankrijkdom van “Heimat Euregio”, én in hun samenwerking goud gevonden!Kijk voor meer informatie op facebook.com/euregiosound.Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door INTERREG Deutschland-Nederland en wordt doorgevoerd in het kader van taNDem.

Meer

Dance

Yumm Yumm (18+)

YummYumm. Het lekkerste feestje van Nederland heeft weinig uitleg nodig. Dampend lekkere beats en peeps in een vloeiende mix. Rauw en tóch altijd heet geserveerd door organisator & mixmeester Dj Danjah en de ervaren spinners en MC’s van het YummYumm deejayteam.Line-up:- Dj Danjah- DJKUBES- DJ Killah- MITCH BLASE- Deejay KidHosted by: MC NoizeMeld je aan voor het Facebook event.

 • vr 22
  feb
 • 22:00
 • € 7.5
 • Popzaal - staanplaats
 • Boek nu
Meer

Special

Bodemschatten // Bodenschätze

Soundart Roadtrip Performance

Het ijzer uit Ulft, de Bad Bentheimer zandsteen, bakstenen en weverijen, het Nederlands en het Duits, een saxofoon en een trompet: alles is geluid. De voorstelling Bodemschatten neemt je mee op een klank-archeologische reis door de Euregio. Klankkunstenaars Remco de Kluizenaar (NL) en Ansgar Silies (D) graven in de klankrijkdom van hun Heimat. Deze roadtrip leidt tot een verrassende, humorvolle en poëtische voorstelling die voortdurend verschuift tussen concert, storytelling en theater. De Kluizenaar tourde tussen 1998 en 2010 regelmatig door de Achterhoek met zijn surfrockband Killerbananazz. Daarna verzamelde en bouwde hij honderden muziekinstrumenten. Hij componeert voor film en voor zijn locatietheatergroep Waterlanders, die sinds 2005 jaarlijks op Oerol speelt. Silies is zijn Duitse spiegelbeeld met electronica-band Bassfrucht, zijn filmmuziek voor WDR en theatervormgeving voor vele Duitse staatstheaters. De twee heren hebben in de klankrijkdom van “Heimat Euregio”, én in hun samenwerking goud gevonden! Kijk voor meer informatie op facebook.com/euregiosound.Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door INTERREG Deutschland-Nederland en wordt doorgevoerd in het kader van taNDem.

Meer

80s 90s

Boogie Nights (18+)

Op 23 februari komt de disco show van Nederland naar de DRU Cultuurfabriek voor een speciale avond. De verlichte dansvloer gaat ook weer meer en we draaien niet alleen de muziek uit die tijd maar laten ook de clips en beelden uit die tijd zien. Kortom, dit wordt weer een avond herinneringen ophalen.Voor deze editie zijn er in de voorverkoop ook groepstickets beschikbaar. Een groepsticket kost 50 euro (excl. servicekosten) en is geldig voor 6 personen. Dit ticket is uitsluitend in zijn geheel te gebruiken.Ga voor meer informatie naar het Facebook event en word lid van de Facebook groep om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom het poppodium.

 • za 23
  feb
 • 22:00
 • -
 • Popzaal - staanplaats
 • Boek nu
Meer

Special

Wandeling door Ulft

Ulft is veranderd in de loop der jaren. Heel veel is ‘geschiedenis’ geworden. Toch zijn er veel plaatsen waar de oude situatie door middel van verhalen en foto’s weer tot leven zijn te wekken. Waar stond het kasteel? Waarom heette het pand bij de brug Hotel ‘De Sluis’ en niet ‘De Stuw’? De brug, die is toch niet zo oud? Hoe was dat vroeger en wat is er met die bruggen gebeurd? Op al die vragen wordt antwoord gegeven. En juist dat willen de gidsen, Tonny Frazer, Benny Evers, Jan Tinnevelt, Stef Hermsen en Jan Hartjes vertellen. Deze gidsen, leden van de fotowerkgroep van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen (OVGG), hebben hun energie gestoken in dit project; een wandelroute door een deel van Ulft. De route, ongeveer 4 kilometer, is rolstoelvriendelijk.

 • zo 24
  feb
 • 11:30
 • -
 • Cultuurfabriek
 • Boek nu
Meer

Reguliere film, Lezing

Filmlezing: Maudie

Film

Aan de hand van de film Maudie gaat psycholoog Joop Roelofs in op het thema ‘Meer kleur aan je leven geven!' INLEIDING THEMA: In de filmlezing en met de film gaan we in op de wijzen waarop jij - als verantwoordelijk persoon voor je eigen leven - meer kleur aan je leven kunt geven. En dat kun je bereiken door je leven mooier, interessanter en meer authentiek te maken. Maar ook door letterlijk meer kleuren in je leven toe te laten. Een van de manieren om het voorgaande op een expressieve wijze te realiseren is door middel van creatieve activiteiten, zoals o.a. tekenen, schilderen en beeldhouwen. In de film zien we hoe de hoofdpersoon Maudie op een geheel eigen manier en onder bijzondere omstandigheden door middel van schilderkunst meer kleur aan haar leven probeert te geven. INLEIDING FILM: De teruggetrokken Everett Lewis (Ethan Hawke) neemt de fragiele Maudie (Sally Hawkins) in dienst als huishoudster. Maudie heeft een open en levendige blik, maar heeft een ineengedoken houding en verminkte handen; ze lijdt aan artritis. Ze verlangt ernaar om onafhankelijk te zijn, om ver weg te leven van haar betuttelende familie en ze wil ook, gepassioneerd en creatief bezig zijn met schilderen. Onverwacht raken Everett en Maudie gesteld op elkaar en worden ze verliefd. Maar Maudie is voorzichtig en wil niet gekwetst worden. Deze mooie en ontroerende film speelt zich af in het Canadese Nova Scotia en het verhaal is gebaseerd op het leven van kunstenares Maud Lewis. Maudie wordt geloofwaardig en overtuigend vertolkt door Sally Hawkins. Landen: Ierland/Canada Regisseur: Aisling Walsh Cast: Sally Hawkins, Ethan Hawke, Kari Matchett Genre: Biografie/DramaDuur: 115 minuten Leeftijd: 12 jaar Jaar: 2016 Film en filmlezing inclusief pauzeconsumptie €12,50.In combinatie met de tweede filmlezing Just like our Parents van 31 maart, betaal je slechts €22,50. De film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang 14:00 uur. Film inclusief pauzeconsumptie € 8,50 (meer informatie). 

 • zo 24
  feb
 • 13:15
 • € 13.25
 • Rabobankzaal
 • Boek nu
Meer

Reguliere film

Maudie

Film

De teruggetrokken Everett Lewis (Ethan Hawke) neemt de fragiele Maudie (Sally Hawkins) in dienst als huishoudster. Maudie heeft een open en levendige blik, maar heeft een ineengedoken houding en verminkte handen; ze lijdt aan artritis. Ze verlangt ernaar om onafhankelijk te zijn, om ver weg te leven van haar betuttelende familie en ze wil ook, gepassioneerd en creatief bezig zijn met schilderen. Onverwacht raken Everett en Maudie gesteld op elkaar en worden ze verliefd. Maar Maudie is voorzichtig en wil niet gekwetst worden. Deze mooie en ontroerende film speelt zich af in het Canadese Nova Scotia en het verhaal is gebaseerd op het leven van kunstenares Maud Lewis. Maudie wordt geloofwaardig en overtuigend vertolkt door Sally Hawkins. Landen: Ierland/Canada Regisseur: Aisling WalshCast: Sally Hawkins, Ethan Hawke, Kari Matchett Genre: Biografie/DramaDuur: 115 minutenLeeftijd: 12 jaarJaar: 2016Deze film kan ook met inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang 13:15 uur, entree € 12,50 inclusief pauzeconsumptie (meer informatie).

 • zo 24
  feb
 • 14:00
 • € 9.25
 • Rabobankzaal
 • Boek nu
Meer