TAALKEUZE: NL | DE | EN

Special

Zomerse pianoconcerten

In het teken van de internationale muziekzomer “Campus Cleve” brengen internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis). Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld. Nicolas Absalom (Groot Brittannië) Nicolas Absalom werd geboren in Brussel in 1999. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn 1ste pianolessen aan de academie van Elsene (Brussel), waar hij naast piano ook gedurende 4 jaar viool studeerde. Hij won prijzen bij verschillende wedstrijden: het Concours de piano de Liège, het Concours Classissimo, de Steinway Piano Wedstrijd en de Rotary-Breughel wedstrijd, waar hij een speciale prijs voor beste interpretatie won. Op 14-jarige leeftijd werd hem een studieplaats aangeboden aan de Chetham’s School of Music en werd hij toegelaten als jongstudent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij momenteel studeert bij Prof. Johan Schmidt en Yuka Izutsu. Nicolas vervomaakte zich verder tijdens masterclasse en concerteerde in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Kroatië.   Programma: J.S. Bach R. Schumann C. Debussy S. Prokofiev Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.   Aanvang 19:30 uur | Ouhrlokaal | Gratis entreeIn tegenstelling tot vermelding in de zomerbrochure, vindt dit concert niet plaats in de Rabobankzaal maar in het Ouhrlokaal.

Meer

Special

Woensdag Knutseldag (5+)

Een middag vol knutselpret! Kom onder begeleiding van onze knutselleiders samen met andere kinderen lekker knutselen bij de DRU Cultuurfabriek. Elke week gaan we iets anders leuks knutselen dus kom gerust vaker! Voor ouders zijn er geen kaarten nodig. Op vertoon van je ticket kun je na afloop samen met je vader of moeder meedoen aan een zomerse high tea (€ 7,50 voor kinderen, € 10,00 voor volwassenen). Van 13:00 – 15:00 uur | € 4,00

 • wo 25
  jul
 • 13:00
 • € 4.75
 • Ouhrlokaal
 • Boek nu
Meer

Special

Summer Night – geannuleerd

De Summer Night die op vrijdag 27 juli gepland stond bij het Ouhrlokaal gaat niet door. Wel hebben we deze avond het concert van De Staat in de popzaal. Klik hier voor meer informatie over De Staat en het bestellen van kaarten. 

Meer

Rock

De Staat

Na de vier uitverkochte ‘In The Round’-shows in november 2017 is het even stil geworden rond De Staat. Ze hebben zich teruggetrokken in hun studio in De Basis in Nijmegen en daar werd hard gewerkt aan nieuwe songs voor de opvolger van het album ‘O’. De mannen van De Staat zullen het live spelen zeker niet zijn afgeleerd, maar ze willen graag hun songs nog een keer spelen voor een wat kleiner publiek, zodat ze goed ingespeeld de festivalpodia op zullen gaan. Daarom speelt de band twee live shows in juli, waarvan één op ons poppodium. De Staat vierde in 2017 hun 10-jarig bestaan. De band uit Nijmegen, die in 2009 debuteerde met hun album ‘Wait for Evolution’, is jaar in jaar uit te vinden op binnen-en buitenlandse podia. Het jaar 2017 kende veel hoogtepunten voor de band: hun allereerste en tevens uitverkochte AFAS Live-show, Ambassadeurs van de Vrijheid op 5 mei, het eerste optreden in de Johan Cruyff-ArenA met The Rolling Stones en als hoogtepunt de vier uitverkochte In The Round-shows in hun eigen concerttent in Nijmegen.  Ga voor meer informatie naar het facebook event en word lid van de Facebook groep om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom het poppodium.

 • vr 27
  jul
 • 20:30
 • € 20.75
 • Popzaal
 • Boek nu
Meer

Special

Zomerse pianoconcerten

In het teken van de internationale muziekzomer “Campus Cleve” brengen internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis). Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld.   Carmen Geutjes (Duitsland) Carmen Geutjes  werd geboren in 2003 en kreeg op haar 5e haar eerste pianolessen van Carol Gilges. In 2013 slaagde ze als 10-jarige voor het toelatingsexamen voor de jong talent afdeling van het Robert Schumann Conservatorium in Düsseldorf en is daar sindsdien jongstudente. Carmen krijgt les van Prof. Paolo Giacometti.  Ze won diverse prestigieuze pianoconcoursen, waaronder  in 2013 de 1e Prijs bij het Steinway Pianoconcours in Hamburg en in 2014 de 1e Prijs bij het internationale Pianoconcours in Granada (Spanje). Vorig jaar werd ze bij het Klavierpodium in München verkozen tot „Virtuoze 2016“ en won daar verder nog de „Aslamas Camerata Prijs“, „Klavierpodium-Crescendo Prijs“, „Chance Festival-Prijs“ en de „Academie-Prijs“. Bij het internationale Bodensee Pianoconcours 2017 won ze de publieksprijs. Verder volgde zij nog masterclasses bij Prof. Barbara Szczepanska, Prof. Boguslaw Jan Strobel, Prof. Justas Dvarionas en Prof. Elena Levit en maakte in November 2015 haar debuut als soliste met het orkest Sinfonietta Keulen. De jonge pianiste presenteerde haar veeleisend repertoire in belangrijke zalen zoals de Laeiszhalle Hamburg, Philharmonie Essen, Robert-Schumann-Zaal Düsseldorf, Harenberg City-Center Dortmund, Stadthalle Mülheim, Konzertzaal Lindau, Rathaus Recklinghausen, Cultuurkerk Bottrop, Wasserburg Ratingen, Audimax Kleve, Tonhalle Geldern, Schlösschen Borghees Emmerich, Cultuurkerk Goch evenals in Boxmeer (Nederland), Granada(Spanje) en Chongqing (China). Programma: L. van Beethoven F. Chopin Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.   Aanvang 19:30 uur | Ouhrlokaal | Gratis entreeIn tegenstelling tot vermelding in de zomerbrochure, vindt dit concert niet plaats in de Rabobankzaal maar in het Ouhrlokaal.

Meer

Special

Rondleiding over DRU Industriepark

Onder begeleiding van de ervaren gidsen van het DRU Industriepark word je in 75 minuten rondgeleid door de DRU Cultuurfabriek en over het DRU Industriepark. Ooit ronkten hier de machines en stoomden de ketels van de DRU ijzergieterij. Tegenwoordig smelten cultuur en historie hier samen. Zie je het voor je hoe over de brede fabrieksstraat duizenden en duizenden werknemers - DRU was de grootste werkgever in de Achterhoek - hebben gelopen?  De kosten voor de rondleiding bedragen € 4,00 per persoon. Kinderen van 6 tot 12 jaar € 2,00 per persoon. Kinderen onder 6 jaar gratis. Maximaal 25 personen per keer.Startpunt: DRU Cultuurfabriek

 • zo 29
  jul
 • 11:30
 • -
 • Industriepark
 • Boek nu
Meer

Special

Zomerse pianoconcerten

In het teken van de internationale muziekzomer “Campus Cleve” brengen internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis). Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld. Peiyun Xue (Nederland) Peiyun Xue is 24 jaar oud en en groeide op in Tilburg in een muzikale familie. Ze begon piano te spelen op haar 7de. In 2007 werd ze toegelaten tot de jong talent afdeling van het Conservatorium van Tilburg, waar ze les volgde bij Prof. Ton Demmers. Bij het Prinses Christian Concours won ze in 2005 de 2de prijs en in 2007 de 1ste prijs. Ze was ook succesvol bij de Steinway Pianowedstrijd in het Concertgebouw Amsterdam met de 1ste prijs in 2008. Na het afsluiten van haar middelbare studies (2009), vervolgde ze haar muzikale opleiding aan het Amsterdams conservatorium bij Prof. Marcel Baudet en Martijn van den Hoek. In 2014 studeerde ze aan de Imola Piano Academie en sinds 2015 studeert ze piano aan het Maastrichts conservatorium bij Joop Celis. Peiyun was te horen tijdens talrijke live-concerten, o.a. voor Radio 4 in het Concertgebouw Amsterdam, de Grachtenconcerten, het Vrijthof in Maastricht, de Nieuwe Kerk in Den Haag en in Guangzhou, China. Ze vervolmaakte zich tijdens masterclasses bij Paolo Giacometti, Geoffrey Madge, Igor Roma, Jan Wijn, Daniel Wayenberg en Enrico Pace. Programma: W.A. Mozart Fr. Liszt W.A. Mozart A. Scriabin C. Debussy Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.     Aanvang 19:30 uur | Ouhrlokaal | Gratis entreeIn tegenstelling tot vermelding in de zomerbrochure, vindt dit concert niet plaats in de Rabobankzaal maar in het Ouhrlokaal.

Meer

Special

Bier, Blues en BBQ: Bluesnotes

Proef de sfeer van de zuidelijke staten van de VS en geniet van live bluesmuziek, een pittige barbecue en een lekker biertje op ons terras. Met muzikale medewerking van de te gekke bluesband Blues Notes.Met een mix van americana, soulful rock en blues speelt Blues Notes op geheel eigen wijze swingende en relaxte classics uit diverse decennia van de vorige eeuw. Prachtige blues(y) songs van onder meer Robert Johnson, Eric Clapton, Ry Cooder, JJ Cale en BB King.De muzikanten van Blues Notes kennen elkaar al jaren uit regionaal en landelijk bekende bands als Danvil, Roots 66 en The original sixties R&B and Soulshow. Blues Notes bestaat uit Peter Aalders (lead vocals), Günter Giesen (gitaar, vocals), Geo Wassink (hammond, piano, accordeon, bluesharp, vocals), Gerard Hegman (basgitaar, banjo) en Wybren Grooteboer (drums). Aanvang 19:00 uur | Prijs BBQ € 19,50 (excl. consumpties) Meld je aan voor het Facebook event.

 • vr 03
  aug
 • 19:00
 • € 20.25
 • Ouhrlokaal
 • Boek nu
Meer

Special

Zomerse pianoconcerten

In het teken van de internationale muziekzomer “Campus Cleve” brengen internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis). Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld. Dahye Jeong (Zuid-Korea) Dahye Jeong werd in 1996 in Zuid-Korea, Seoul geboren. Op 7 jaar begon zij piano te spelen. Zij heeft in Korea de Yewon Middle School bezocht, waarna zij een Pre-College heeft gedaan aan de Hochschule für Muzik und Tanz in Keulen. Zij is prijsdraagster van talloze concours, zowel in Korea als in Duitsland. Bovendien heeft zij talrijke concertoptredes gehad in Korea, Duitsland en België. Thans is zij student aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf, in de klas van Prof. Georg Friedrich Schenk. Programma: J. Haydn R. Schumann A. Scriabin   Aanvang 19:30 uur | Ouhrlokaal | Gratis entreeIn tegenstelling tot vermelding in de zomerbrochure, vindt dit concert niet plaats in de Rabobankzaal maar in het Ouhrlokaal.

Meer