nieuws

Naam voor nieuwe weg van rotonde naar DRU bepaal jij! lees meer

60

JAFA

Jonge Achterhoekse Film Artiesten

Het JAFA (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) wordt jaarlijks georganiseerd door het DRU Industriepark en het Almende College. Het festival staat in het teken van jonge filmtalenten van Achterhoekse middelbare scholen en heeft als doel het medium film onder jongeren te promoten en hen te stimuleren op een actieve manier bezig te zijn met het maken van kunst.

Ter voorbereiding op het festival hebben de scholieren binnen hun school gewerkt aan de productie van een eigen film. Er zijn vier categorieën: 1 minuut-film, animatie, live action fictie & clips en live action non-fictie/documentaire. De ingezonden films worden tijdens het festival beoordeeld op o.a. originaliteit en filmische aspecten door een filmvakjury. Het festival wordt feestelijk afgesloten met de officiële prijsuitreiking van de JAFA Film Award. De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren. Eerdere deelnemers vielen op het NFFS vaak flink in de prijzen.

In 2010 vond de eerste editie van het JAFA filmfestival plaats met deelnemers van de middelbare scholen in de gemeente Oude IJsselstreek. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot het grootste filmfestival voor scholieren in Nederland waaraan jaarlijks zo’n 1.000 scholieren afkomstig uit alle Achterhoekse gemeenten deelnemen.

Het JAFA wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek.

www.jafafestival.com