nieuws

Naam voor nieuwe weg van rotonde naar DRU bepaal jij! lees meer

60

RegiOdes

RegiOde aan de Achterhoek

RegiOdes aan Gelderland is een project van Cultuur Oost gesponsord door Provincie Gelderland in het kader van Gelderland Talent Stage.

In de vorm van hoogwaardige audiovisuele producties brengen jonge, lokale artiesten uit de hiphop, de popmuziek en de jongerencultuur een ode aan de mooie en diverse cultuur en natuur van de vijf Gelderse regio's: Achterhoek, Arnhem-Nijmegen, Rivierenland, Stedendriehoek en de Veluwe.

In de vijf regio ́s zijn verschillende kunstenaars en culturele instellingen de samenwerking met elkaar aangegaan. In de Achterhoek zijn dat Jesse Klein Entink, Oscar Buijnink, Pepijn Willemsen, Rosalie de Graaf, Amaron Borges, Sem Leuven en Tim Heijnens. Samen bedachten zij onder begeleiding van Erik Ramaker van DRU Poppodium hoe de ode van hun regio eruit moest komen te zien.
De video’s die het resultaat is van dit proces, is onlangs gelanceerd via de social mediakanalen van DRU Industriepark.

Behalve de promotie van de Gelderse regio’s, bevorderen Cultuur Oost en provincie Gelderland met dit project ook de samenwerking tussen jonge makers uit de jongerencultuur en de hiphop en de lokale infrastructuur van culturele partijen, instellingen en gemeenten.

RegiOdes aan Gelderland is onderdeel van de Gelderland Talent Stage.
#RegiOdesGLD